,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Güneş: “Hac ve kurban ümmetin birliğinin kongresi demektir”

Güneş: “Hac ve kurban ümmetin birliğinin kongresi demektir”
Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Şanlıurfa'da düzenlediği bayramlaşma programında konuşan Avukat Emin Güneş, ümmetin dağınıklığına dikkat çekerek “Hac ve kurban ümmetin birliğinin kongresi demektir.” dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Avukat Emin Güneş, ümmetin dağınıklığına dikkat çekerek “Hac ve kurban ümmetin birliğinin kongresi demektir.” dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, üye ve gönüllüleriyle kent merkezindeki Hasan Paşa Camii bahçesinde salâvatlar eşliğinde bayramlaşma programı düzenledi.

Kılınan ikindi namazına müteakiben Balıklıgöl Platosu'nda bulunan Hasan Paşa Camii'nin avlusunda gerçekleşen bayramlaşma programı, Balıklıgöl’ü ziyarete gelen kişiler tarafından da ilgiyle takip edildi.

Programda bir konuşma yapan Avukat Emin Güneş, tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, idrak edilen bu bayramın İslam coğrafyasında zulüm altında olan tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni etti.  

“Hac ve kurban ümmetin birliğinin kongresi demektir”

Kurbanın, haccın ve Arafat’ın İslam’ın birer şiarı olduğunu söyleyen Güneş, “Kurban, hac, Arafat İslam’ın şiarlarındandır. Maalesef biz bu ibadetlerimizi, şuuruna, bilincine varmadan yapıyoruz ve beklenen sonuçları elde edemiyoruz. Hac ve kurban demek; ümmetin birliğinin kongresi demektir. Bugün hacca, birbirileriyle savaşıyor olsalar da, farklı mezhepten olsalar da bütün Müslümanların gittiklerini biliyoruz. Maalesef, bugün şunu görüyoruz ki Müslümanların mukaddes beldeleri, müşriklerin işbirlikçilerinin işgali altında dolaylı olarak. Nasıl ki Kudüs, melun israilin işgali altında ise bizim mukaddes Kâbe'miz, Haremeyn’imiz de Amerika’nın yerli işbirlikçilerinin kontrol ve denetimi, işgali altındadır. Rabbim, bir an evvel, esaret altında olan beldelerimizi hürriyetine kavuştursun.” dedi.

“Ümmet birleşip, vahdet oluşursa kâfirlerin bütün planları bozulur”

İslam coğrafyasında birçok Müslümanın aç ve zulüm altında olduğuna dikkat çeken Güneş, İslam ümmetinin bir an evvel Kur’an-ı Kerim'e göre hareket edip, şuurlanması gerektiğini söyledi.

Güneş, “Bana soruyorlar, ‘Kâfirlerin, Müslümanlara yönelik 50-100 yıllık proje ve planları var. Bu projeleri bir bir hayata geçiriyorlar ama bizim hiçbir planımız yok.’ Bizim için plana gerek yok. 14 asır önce bize gönderilen planımızı hayata geçirirsek, onların planlarının bir anlamı olmayacak. Allah-u Teâlâ’nın kelamı olan Kur’an-ı Kerim’de bize verilen mesaj nedir? Mümin, mümini öldürmeyecek. Mümin, müminin kardeşidir. Kardeşler birbirlerine silah sıkmaz, omuz omuza verirlerse, ümmet birleşip, vahdet oluşursa kâfirlerin bütün planları bozulur.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55