,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2418.541
  • Dolar 32.5551
  • Euro 34.8228
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Gündüz: "Kürtler için en büyük sorun CHP ve HDPKK'dir"

Gündüz: "Kürtler için en büyük sorun CHP ve HDPKK'dir"
Kılıçdaroğlu'nun sözleri ile açıklama yapan Yeni Dünya Partisi Lideri Gündüz: "Kürtler için en büyük sorun CHP ve HDPKK'dir. Kürt sorunu kasıtlı ifadedir. 'Kürt konusu' denmelidir." dedi.

Kürt sorunu meslesinin yeniden gündeme gelmesi ilgili açıklama yapan Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah Gündüz: "Kürtler için en büyük sorun CHP ve HDPKK'dir. Kürt sorunu kasıtlı ifadedir. 'Kürt konusu' denmelidir. Sorun Kürtler değil, asıl sorun Kürtleri sorun olarak görenlerdir. Kürtlere yasal kimlik ve eğitim dili özgürlüğü vermek şarttır." dedi.  

Kürtleri sorun olarak gören sorunlu zihniyetin bu konuyu 'Kürt sorunu' olarak hileli ve sinsice dile getirip tüm Kürtleri sorun olarak gördüğüne tepki gösteren Gündüz, "Kürtleri sorun olarak gören sorunlu zihniyet bu konuyu 'Kürt sorunu' olarak hileli ve sinsice dile getirip tüm Kürtleri sorun olarak bilinçaltına iletmektedirler. Kürt sorunu denmesini doğru bulmuyoruz biz 'Kürt konusu' diyoruz ve sorun diyen sorunlu kişileri de uyarıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kürtler için en büyük sorun CHP ve HDP olduğuna değinen Gündüz şöyle dedi: "Kürtler için en büyük sorun CHP ve HDP'dir. HDP PKK demektir ve HDP tüm Kürtlerin temsilcisi ve iradesi değildir. HDP kürt nüfusunun dörtte birinin oy verdiği bir partidir. Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi tüm Kürtlerin partisi gibi ifade etmesi siyasi cehalettir. CHP 2023'te HDP'ye oy veren Kürtlerin oyunu almak için bu çabaya girmektedir. Kürtler her partide varlar ve en çok Ak partide siyaset yaparlar. Kürtler CHP MHP ve İyi partide de etkin şekilde siyaset yapıyorlar ve Kürtler neredeyse her partiye oy verirler HDP kürt oylarının dörtte birini almaktadır." 

Gündüz açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: "Kürt kardeşlerimizin eksikleri yasal kimlik verip anayasada Kürt olarak ifade edilmeleri ve kendi dillerini eğitim dili olarak kullanmaları ile çözülür. Adalet; Kürtler, Türkler ile eşit haklara kavuştuğu zaman, kardeşlik ve eşitlik sözde değil yasal olarak hukuki metinde ifade edildiği zaman gerçekleşmiş olur. Bu konuda sadece laf etmek boştur. Kardeşlik, adalette ve eşitlikte ve yasalarda olmalı."

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55