,
  • BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

"Gün Siyonist çeteye karşı birleşme günüdür"

"Gün Siyonist çeteye karşı birleşme günüdür"
Şanlıurfa Birecik'te faaliyet gösteren STK'lar bir araya gelerek düzenledikleri basın açıklamasıyla işgalci Siyonist çeteyi tel'in ettiler.

Üç Filistinliyi şehit ettikten sonra Mescid-i Aksa'yı işgal eden Siyonist çete İsrail, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde düzenlenen basın açıklamasıyla tel'in edildi.

Birecik'te faaliyet gösteren STK'lar bir araya gelerek düzenledikleri basın açıklamasıyla işgalci Siyonist çeteyi tel'in ettiler. İslami STK'lar, Siyonist terör çetesinin Mescid-i Aksa'da Müslümanları katletmesini ve mabedi ibadete kapatmasının kabul edilemez olduğunu vurguladılar.

Amine Hatun Cami avlusunda toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan kalabalığa Birecik Kaymakamı Kadir Perçi de katıldı. Toplanan halk terör şebekesi İsrail  bayrağını üzerine basıp sonrada yaktı.

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halil Akar, İslam'ın ilk kıblesi ve 3’üncü Harem-i Şerif olan Mescid-i Aksa da Siyonist terör devletinin büyük barbarlıkla işlediği cinayetleri nefretle tel'in ettiklerini söyledi. Akar, yaşanan cinayetlerin, dökülen kanların, kabul edilemez olduğunu, ümmet açısından artık bıçağın kemiğe dayandığını ve dayanılmaz bir hal aldığını görmekte olduklarını ifade etti.

Akar, "Gün Siyonist çeteye karşı birleşme günüdür. İslam ümmetinin tüm unsurlarını, yetki ve imkanı bulunduran, devlet reisleri, siyasi partiler, STK’lar, cemaat ve tarikatlar, Kudüs davasına duyarlı herkesi ve her kesimi bir araya gelmeye, yeni stratejiler geliştirmeye davet ediyoruz." dedi.

Siyonist İsrail'e ekonomik ilişkilerin askıya alınması gerektiğini vurgulayan Akar, "İsrail Büyükelçiliklerini gönderiniz. İsrail ile 28 Haziran 2016’da imzalanan anlaşmayı yırtıp atınız. İsrail ile yeni ticari anlaşma imzalamayın ticaret hacmini küçültün ve kısa sürede sıfırlayınız. Mescid-i Aksa’nın tasarruf hakkını Müslümanlarda olduğunu gösterininiz. Başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere hepimizin yürüğüne su serpin." İfadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa’nın derhal ibadete açılması gerektiğini söyleyen Akar, "Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs’teki tüm kutsal mekanlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinlilere karşı suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. Mescid-i Aksa için kurulmuş olan İslam İslam İşbirliği Teşkilatı başta olma üzere tüm uluslararası mekanizmalar, devletler, birlikler derhal bu işgal ve saldırılara son verecek tedbirler almaları gerekir." şeklinde konuştu.   

Akar, "Bizler Birecik’te faaliyet gösteren STK’lar olarak, ümmeti ilgilendiren her konuda olduğu gibi bu konuda da herkesle bir araya geleceğimizi ve dayanışma içerisinde olacağımızı, bu davaya maddi manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Müslümanların sessizliğinden istifade eden ve gittikçe azgınlaşan bu katil sürüsü ve cinayet şebekesinin, yasa dışı devletin Müslümanlara ve mukaddesatlarına reva gördüğü zulümlerin hesabı sorulmalıdır." diye konuştu.   

Basın açıklamasının ardından kalabalıktaki bir grup,  Siyonist İsrail bayrağını yere atıp üzerine bastıktan sonra tekbir getirerek bayrağı yaktılar. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55