,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Gül: Hakim ve savcılarımız süreci takip ediyor

Gül: Hakim ve savcılarımız süreci takip ediyor
Adalet Bakanı olan Abdülhamit Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te Valilik ile Büyükşehir Belediyesine yaptığı ziyaretin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Almanlar hakkında sorulan soruyu cevaplayan Gül, “Bu konuda bizim açımızdan ilgili olan boyut yargılamanın adil, bağımsız bir şekilde yapılmasıdır” dedi.

Değişen kabinede Adalet Bakanı olan Abdülhamit Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te Valilik ile Büyükşehir Belediyesine yaptığı ziyaretin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Gül, burada partililere bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından bir gazetecinin gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Alman vatandaşları hakkında sorulan bir soruyu cevaplayan Gül, “Bu konuda bizim açımızdan ilgili olan boyut yargılamanın adil, bağımsız bir şekilde yapılmasıdır” dedi.

Makamların millete hizmet etme yeri olduğunu belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Makamlar insanlara bir şeyler vermez ama insanlar makamlara bir katkı sağlarsa, ülkeye asıl kalıcı olan odur. Makamların hepsi milletin emanetidir, geçici görevlerdir ama asıl olan kalıcı hizmetlere vesile olmaktır. İnşallah bu konuda sizlerin desteği ve duasını bekliyorum.”

Türkiye’de adalet kavramının hükümetle birlikte büyük reformlara şahit olduğunu ama hâlâ yapılacak çok önemli işlerin var olduğunu ifade eden Gül, hükümetin hazırladığı eylem planlarını Cumhurbaşkanının liderliğinde başarılı bir şekilde gerçekleştireceklerini söyledi.

Darbe girişimde bulunanların hukuk önünde yargılanmalarının devam ettiğini hatırlatan Gül, Türkiye’nin bir hukuk devletini olduğunu belirterek yargılamaların hem ulusal hem de uluslararası hukuk çerçevesinde yapıldığını ifade etti.

Mahkemeye çıkarılan FETÖ’cü askerlerin mahkemeye ‘hero’  yazılı tişörtle çıkmasına da değinen Gül, şöyle devam etti:

“Sizler nesilden nesile anlatılacaksınız. Kahramanlık öyle tişörtüne kahraman yazarak olmaz, kahraman diye ortaya çıkıp 15 Temmuz’u, Türkiye işgal etmeye çalışanların, nasıl Cumhurbaşkanımızı suikast etmeye çalışanların fare gibi o delikten çıktığını bütün milletimiz gördü. İnşallah Türkiye’yi bölmek isteyen, işgal etmek isteyen, bu hainler, 15 Temmuz darbe girişimi ile bölücü terör örgütüyle, Türkiye’yi hangi terör örgütü olursa olsun, bölmek, parçalamak, yıkmak isteyenler yargı önünde hesap vermektedir ve bunun da takipçisi milletimizdir, bakanlığımızdır. Kimsenin bu konuda asla bir gevşeklik, zâfiyet, farklı bir tavır içerisinde beklentiye girmesine asla izin veremeyiz. Bu konuda 15 Temmuz günü cumhuriyetimizi nasıl koruduysak bu hainlerin de yargı önünde sonuna kadar hesaplarını vereceklerini ve cezalarını çekeceği süreci hep birlikte takip edeceğiz. Bu milletimize olan boynumuzun borcudur, bunu da bizzat adalet bakanı olarak inşallah ilgileneceğim ve en önemli görevlerimizden biridir. Ve inşallah herkes için adaletli duruşumuzu korumaya devam edeceğiz.”

Geçtiğimiz günlerde tutuklanan Alman vatandaşlarıyla ilgili konuşan Gül, “6 kişi tutuklandı, 4 kişi serbest kalmıştı. Dün Başsavcılığın yapmış olduğu itiraz neticesinde 4 kişi hakkında da tutuklama kararı çıktı. Elbette bu konuyla ilgili Alman vatandaşı olduğu için Alman devletinin de bir ilgisi söz konusu. Hukuk devleti ilkesine uygun bir şekilde süreci takip edecektir. Bu konuda bizim açımızdan ilgili olan boyut yargılamanın adil, bağımsız bir şekilde yapılmasıdır. Mahkemelerimiz, savcılarımız bu konuda da titizlikle süreci takip ediyor. Hukuki bir süreçtir, süreç devam etmektedir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55