,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

“Güçlü basın için yasal adımlar atılmalı”

“Güçlü basın için yasal adımlar atılmalı”
Batman Medya Mensupları Cemiyeti (BAMMED), 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, basın mensuplarının karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.

24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan BAMMED Başkanı M. Salih Özcan, güçlü bir basının oluşabilmesi için yasal adımların atılması gerektiğini söyledi.

Basın çalışanlarının ve fikir emekçilerinin hem iktisadi hem de düşünsel olarak özgür olabildiğinde daha güçlü bir basından söz edilebileceğine dikkat çekilen mesajda, imkânların iyileştirilmesi için özellikle yasal olarak kimi adımların atılması gerektiğine dikkat çekildi.

Özcan, “Savaşın, çatışmanın, şiddet olaylarının hâkim olduğu bölgeler başta olmak üzere toplumu bilgilendirme adına çok zor şartlarda ve tehlikeli ortamlarda çalışan basın mensuplarının emeklerinin görülüp takdir edilmesi tüm basın mensuplarının en büyük beklentisidir. Sorun ve sıkıntılarla, çeşitli imkânsızlıklarla boğuşarak kamuoyunu bilgilendirme adına güç şartlarda faaliyet gösteren basın çalışanlarının, yılın sadece belli günlerinde değil tüm günlerde hatırlanması ve bu hatırlanmanın emaresi olarak insani yaşam şartlarının iyileştirilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Basın çalışanlarının karşılaştığı sorunların giderilmesi, faaliyetlerini dumura uğratacak engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Özcan, “Basın mensuplarının kamu faaliyeti icra ettiği göz önünde bulundurulup, gerekli yasal destek sağlanarak iktisadi imkânlar sunulmalıdır. Özellikle yerelde çok zor şartlarda çalışan basın mensupları, kimi zaman işlerini yapamayacak, evlerine ekmek götüremeyecek kadar sıkıntılar yaşarken güçlü bir basından söz etmek laf-u güzaf olmaktan öte bir şey olmayacaktır. Sahada çalışanların farklı sorunları olmakla birlikte internet yayıncılığı yapan basın çalışanlarının da farklı sorunları mevcuttur. Basın, ekonomik olarak özgür, düşünsel olarak baskı altında olmadığı zaman kamu görevini daha bağımsız ve daha güçlü olarak icra edebilecektir.” dedi.

Batman’daki gazetelerin de sorunlarına değinen Özcan, “Batman’da yirmiye yakın gazete yayın yapmaktadır. Ama ne yazık ki hemen hepsi de ekonomik sıkıntılardan mustariptir. Baskı masraflarını karşılayamayacak durumdadır. Yöneticiler Batmanın sesi olan basına sahip çıkmalı, sorunlarını çözmek için projeler geliştirmelidir.” şeklinde konuştu.

Yaşanan sorun ve sıkıntıların giderilmesi için gerek hükümete, gerekse yereldeki yöneticilere büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Özcan son olarak, Batmanlı basın mensuplarının bayramını kutladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55