,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Görmez’e yönelik başlatılan karalamalara tepki

Görmez’e yönelik başlatılan karalamalara tepki
Diyarbakır’da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yönelik başlatılan karalamalara tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yönelik başlatılan karalamalara bir tepki de Diyarbakır’dan geldi. Diyarbakır’da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek karalamalara tepki gösterdi.

Memur Sen Diyarbakır Temsilciliği hizmet binasında bir araya gelen İslami Sivil Toplum Kuruluşları basın açıklaması yaptı. İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına basın metnini Ömer Evsen okudu.

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye'nin manevi kimliklerinden olduğunu ifade eden Evsen, Diyanet İşleri Başkanının hedef alınmasının yalnızca bir "Görmez hoca meselesi" olmadığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mehmet Görmez’in itibarsızlaştırılmak istenmesini kabul edilemez olarak niteleyen Evsen, “Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'nin manevi kimliklerinden biridir.  Bu kimliğin temsilcisi olan makamın başı Diyanet İşleri Başkanı sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez'dir. Son birkaç gündür bazı yayın organlarında Sayın Görmez ve Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhine kirli bir propaganda faaliyeti yürütülmektedir. Mehmet Görmez Hocaya FETÖ Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen’e yazıldığı iddia edilen bir kitap takrizi ortaya atılarak saldırılması ve bu saldırının mütedeyyin camiaya yakınlığıyla bilinen bir medya gurubun tarafından yapılıyor olması manidardır. Bu propagandayı yapanlar 15 Temmuz günü okutulan selaların öcünü almaya çalışmakla beraber, Mehmet Görmez üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığının itibarını zedelemeye çalışmakta ve dünyanın dört bir tarafına gönderilen ‘FETÖ ile mücadele edelim’ mektuplarının itibarını düşürme amacı taşımaktadır.” dedi.

“Her ne maksatla olursa olsun böylesi bir saldırı karşısında susmamız beklenmemelidir”

“Bu güne kadar sayısız hizmetlere imza atmış olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve yönetim kadrosunun, art niyetli fikirlere, kirli düşüncelere teslim edilmesine gönlümüz asla razı değildir” diyen Evsen sözlerine şöyle devam etti:

“Yapılan güzel hizmetlerin değerler boyutundan nasiplenmemiş olanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden suyu bulandırmaya çalışanlar, istediklerini elde edemeyecektir. Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmak isteyen yanlış bir algı üzerine inşa edilmiş, kurgulanmış bu senaryonun yönetmenleri, fikir babaları şunu çok iyi bilmeliler ki; manevi kimliğin kahramanları olan bu necip milletin evlatları, ezanın dinmemesi için 15 Temmuz'da nasıl bir mücadele verdiyse, 15 Temmuz'dan sonra yapılan bütün saldırılar karşısında da mücadelesini bütün saldırılara karşı verecektir. Unutulmamalı ki 15 Temmuz'da asker kılığına girenler bu ülkeye nasıl kastetmişlerse, 15 Temmuz'dan sonra vatansever kılığına girenlerin yaptığı bu tür saldırılar darbe severlerden farklı değildir. Çığırından çıkarılmış, motamot itaat kültüründen sorgulayıcı, araştırıcı dindarlık kültürüne doğru bizleri taşımaya çabalayan böylesi bir kurumun ve bu kurum şahsında Diyanet İşleri Başkanının hedef alınmasının yalnızca bir ‘Görmez hoca meselesi’ olmadığı açıktır. Her ne maksatla olursa olsun böylesi bir saldırı karşısında susmamız beklenmemelidir.”

“Başlatılan bu linç kampanyasının bilinçli bir hareket olduğunun farkındayız”

Bu fitne ateşine benzin taşıyan, bu kampanyayı yapan guruhları asla unutmayacaklarını sözlerine ekleyen Evsen, “Bizler Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak Sayın Mehmet Görmez hocanın ülkemiz için gerçek bir değer olduğunu biliyoruz. Kendisine karşı başlatılan bu linç kampanyasının bilinçli bir hareket olduğunun farkındayız. Bu kampanyayı başlatanları ve yayanları şiddetle kınıyoruz. Bu fitne ateşine benzin taşıyan, bu kampanyayı yapan guruhları da asla unutmayacağız. Türkiye çapındaki tüm duyarlı STK’ları ses vermeye Sayın Görmez şahsında yapılan güzel hizmetlere sahip çıkmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Evsen açıklamanın sonunda başlatılan karalamalara karşı savcıları göreve davet etti. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55