,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

Görmez, Van’da Cuma namazı kıldırdı

Görmez, Van’da Cuma namazı kıldırdı
Van İl Müftülüğü Hizmet Binası temel atma töreni ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Van Kitapevi'nin açılış programına katılmak üzere Van'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ulu Camiinde Cuma hutbesini okuduktan sonra namaz kıldırdı.

Bir dizi etkinlik ve açılış programına katılmak üzere Van'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ulu Camiinde Cuma namazı kıldırdı.

Van İl Müftülüğü Hizmet Binası temel atma töreni ile Türkiye Diyanet Vakfı  (TDV) Van Kitapevi'nin açılış programına katılmak üzere Van'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ulu Camiinde Cuma hutbesini okuduktan sonra namaz kıldırdı.

Görmez, Van Ulu Camiinde okuduğu Cuma hutbesinde, bu yıl Ramazan ayında hak kavramı üzerinde duracaklarını söyledi.

"Biz kendimizi yeniden Kur'an'a hazırlamalıyız"

Müslümanların Ramazan ayında bütün dünya kitaplarını bir tarafa bırakarak Kur'an-ı Kerim'e sarılması gerektiğine dikkat çeken Görmez, "Her şeyden önce Ramazan 14 asır önce olduğu gibi bize Kur'an'ımızı yeniden getirir. Biz kendimizi yeniden Kur'an'a hazırlamalıyız. Ramazan geldiğinde bütün kitapları bir tarafa bırakarak, Ramazan'da gelen Kur'an'a zaman ayırmalıyız. Ramazan bize iftarın sevincini getirecek. Ramazan bize sahurun bereketini getirecek. Ramazan bizi her türlü kötülükten koruyan orucu getirecek. Ramazan bizi her türlü kötülükten uzak durmayı öğretecek imsakı getirecek. Ramazan bize Kur'an'ı getiren bin aydan hayırlı Kadir Gecesi'ni getirecek. Ramazan bize varlığımızın sadakası olan fitreyi getirecek. Ramazan bize fakirin, yetimin, miskinin halinden haberdar olmayı getirecek. Ramazan bizi yeniden kardeş kılacak. Ramazan bizim kalplerimizi yeniden birbirine bağlayacak ve yeniden bizi kardeş kılacaktır. Ve nihayet Ramazan bize bayramı getirecek." dedi.

"Hep birlikte Ramazan'a hazır hale gelmeliyiz"

Yeryüzündeki en kötü unutkanlığın insanın Rabbini unutması olduğunu söyleyen Görmez, "Ramazan ilahi bir mekteptir, hepimiz o mektebe kayıt olmaya, öğrenci olmaya, tahsil görmeye hazır olmalıyız. İnsanız unutuyoruz; kendimizi, kardeşimizi, evladımızı, eşimizi, komşumuzu, fakiri, Rabbimizi unutuyoruz. Ramazan bütün bunları bize hatırlatmaya geliyor. Yeryüzündeki en kötü unutkanlık insanın Rabbini unutmasıdır. İnsan Rabbini unuttuğu zaman kendisini unutur. Ramazan bize kendimizi hatırlatmaya geliyor. Ramazan bize Rabbimizi yeniden hatırlatmaya geliyor. Hep birlikte Ramazana hazır hale gelmeliyiz." diye konuştu.

Bu yıl Ramazan ayında hak kavramı üzerinde duracaklarına dikkat çeken Görmez, son olarak şunları kaydetti:  "Üzerinde hakkı var diyeceğiz. Eşinin üzerinde, evlatlarının, yetimin, her canlının sizin üzerinizde hakkı var. Biz bu hakları unutuyoruz. Bu hakları unuttuğumuz zaman kendimizi de unutuyoruz. İşte Ramazan bütün bunları bize yeniden hatırlatmaya geliyor. Ramazan'da en çok üzerinde duracağımız husus orucumuzun neden bizi bütün haklarımızın farkına varmamızı sağlamıyor. Biz orucu tutuyoruz, fakat gıybet yapmaya, kul hakkını çiğnemeye devam ediyoruz. Biz iftarı yapıyoruz, sevinçle iftar sofralarında bir araya geliyoruz, fakat yanı başımızdaki veya uzağımızdaki aç kalan komşumuzu unutuyoruz. Hâlbuki oruçlarımız, namazlarımız, ibadetlerimiz bütün bu iyilikleri ve güzellikleri bize kazandırmak için emredilmiş, biz bütün bunları onun için yapıyoruz. Yeryüzünde gönül coğrafyamızda, kâinatta Müslümanların en zor zamanlarını yaşıyoruz. Yüce Rabbimiz Ramazan rahmetiyle birlikte bütün bu zorlukları arkamızda bırakmayı nasip eylesin." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55