,
  • BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Görmez: El-Halil'de oynadıkları oyunu Mescid-i Aksa'da da oynamak istiyorlar!

Görmez: El-Halil'de oynadıkları oyunu Mescid-i Aksa'da da oynamak istiyorlar!
Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından Müslümanlara kapatılmasıyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, tarihte peygamber katledenlerin, El-Halil'de oynadıkları oyunu Mescid-i Aksa'da da oynamak istediklerini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, tarihte peygamber katledenlerin, El-Halil'de oynadıkları oyunu Mescid-i Aksa'da da oynamak istediklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçtiğimiz cuma günü Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından Müslümanlara kapatılmasıyla başlayan ve 4 gündür Kudüs'ün abluka altına alınmasıyla büyüyen olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Dün gece de eski Kudüs Müftüsü ve Kudüs Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri'nin, yatsı namazı esnasında Mescid-i Aksa'nın giriş kapısında cemaate saldıran İsrail askerleri tarafından vurularak yaralanmasını kınayan Görmez, Kudüs'te yaşananların ve İsrail askerlerinin tutumunun her türlü kınamayı hak ettiğini belirtti.

Yaşananlar nedeniyle büyük endişe içinde olduklarını kaydeden Görmez, "Birkaç gündür Mescid-i Aksa etrafında olup bitenlerin zaten acılar içinde kıvranan İslam coğrafyasını tahrik eden, her Müslümanı, her inananı, her akl-ı selim sahibini, her sağduyu sahibini endişelere sevk eden gelişmelere sahne olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

"Barış, itidal, sağduyu, akl-ı selim sahibi her insanı endişeye sevk eden ve içinde 4 büyük peygamberi barındıran, Hz. İbrahim'i, Hz. İshak'ı, Hz. Yakup'u, Hz. Yusuf'u bağrında taşıyan El-Halil'in başına gelenlerin Mescid-i Aksa'nın da başına getirilmek istendiğine şahit oluyoruz." diyen Görmez, şunları söyledi: "Bundan 23-24 sene önce 1994 yılında bir Ramazan günü müminlerin üzerine ateş açıldı ve 70'i aşkın insan katledildi. Bizim tarihimizde ecdadımız, hacca giden her hacımız önce Urfa'da Hz. İbrahim'in makamını ziyaret eder, sonra da El-Halil'deki kabrini ziyaret eder, Kabetullah'a öyle giderlerdi. El-Halil gibi böyle bir mekan, öyle bir mabed adeta bir hapishaneye dönüştürüldü."

Son olarak Görmez, "Tarihte peygamber katledenler o büyük peygamberlerin içinde bulunduğu o büyük mabedi bir hapishaneye dönüştürdüler. O mabedin yarısını da bir sinagoga dönüştürdüler. 2 sene önce El-Halil Camii'ne girerken yaşadığım acıyı ve ıstırabı hâlâ bütün iliklerime kadar hissediyorum. Hepimiz görüyoruz ki yapılmak istenen, El-Halil'de yaptıklarını Mescid-i Aksa'ya uygulamaktır. Aynı şekilde Harem-i Şerif'in içinde insan katledildi. Orada ibadete gelen kadınlar tartaklanmaya başlandı. Geçtiğimiz cuma günü 1967'den sonra ilk defa Mescid-i Aksa ibadete kapatıldı. Daha sonra da turnikeler konularak 23-24 sene önce El-Halil'de oynanan oyunun aynısını Mescid-i Aksa'da gerçekleştirmek istediklerine şahit oluyoruz. Bir an önce akl-ı selimin devreye girmesini temenni ediyorum. Yeryüzünde barışın, itidalin ve sağduyunun sahipleri hangi inançtan olursa olsun harekete geçmelidir. Zaten acılar içinde kıvranan İslam coğrafyasının büyük acılar yaşadığı bir dönemde bu kötülüklerin bir an önce son bulmasını ben öncelikle temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55