,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Görme engelli öğrencilerin okul heyecanı

Görme engelli öğrencilerin okul heyecanı
Sabah saatlerinden itibaren aileleriyle okulun yolunu tutan Gaziantep’te GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulunda eğitim gören görme engelli öğrenciler, okulları açıldığı için çok mutlu olduklarını belirttiler.

Üç aylık yaz tatilinin ardından 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlarken, Gaziantep’te görme engelli öğrenciler de ders başı yaparak bu sevinci yaşadı.

2017-2018 eğitim öğretim yılı için ilk ders zili bugün çaldı. 18 milyon öğrencinin ders başı yaptığı yeni dönemde Gaziantep’te GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulunda eğitim gören 110 görme engelli öğrenci ile 10 öğretmen de bu sevince ortak oldu.

Sabah saatlerinden itibaren aileleriyle okulun yolunu tutan görme engelli öğrenciler, okulları açıldığı için çok mutlu olduklarını belirttiler.

Gaziantep GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören 110 öğrenci için okulun konferans salonunda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Okul Müdürü Mehmet Yıldız, Türkiye genelindeki tüm okullarda olduğu gibi yeni eğitim öğretim yılının okullarında da büyük bir heyecanla başladığını söyledi.

Törende öğrencilere hitap eden Yıldız, “Sizler bizim okulumuzda tek kişilik sıralardan çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde her biri kendi alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayanız ki öğretmenleriniz, velileriniz zorlandığınız her konuda size destek olacaklardır.” dedi.

Öğrenci velilerine de seslenen Yıldız, “Amacımız öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortam amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmanızdır. Kur’an-ı Kerim'de de ilk sürede ‘İkra (oku)’ derken okumanın ne derece önemli olduğunu uzun bir şekilde anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum. Yine Hz. Ali ‘bana bir harf öğretenin kırkı yıl kölesi olurum’ diyor. Bu çok önemli bir olaydır. Son yıllarda da göstermiştir ki gerek içerde gerek dışarıda ülkemiz üzerinde oynanan oyunları baz aldığınızda birlik ve beraberliğimize daha çok ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizler geçmişten aldığımız değerleri gelecek kuşaklara aktarmak adına çabalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından tören, öğrencilerin flüt eşliğinde seslendirdiği "Yaşasın Okulumuz" şiiriyle sona ererken, törenin ardından öğrenciler ailelerinin ve öğretmenlerinin yardımıyla sınıflarına geçerek ilk derse başladılar.

Törenin ardından yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Yıldız, Türkiye genelindeki tüm okullarda olduğu gibi yeni eğitim öğretim yılının okullarında da büyük bir heyecanla başladığını ve 110 öğrencinin 10’u engelli 32 öğretmenin gözetiminde eğitim öğretime başladığını dile getirdi.

Okullarında görme engelli öğrencilerin yanı sıra görme engelli öğretmenlerin de olduğu bilgisini veren Yıldız, şunları söyledi:

“Bizim okulumuzda adı üstünde özel eğitim veriyoruz. Özel eğitim gerektiren öğrencilerle çalıştığımız için bizim işimiz kolay olmuyor. Ama güzel neticeler aldığımız için zor da olsa bizleri mutlu ediyor. Zoru başarmak mutluluk verici durum olsa gerek. Dolayısıyla bazı aksaklıklar ve sorunlar olsa da bu sorunların üstesinden gelmek, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizi topluma kazandırmak, milli şuuru aşılamak, geçmişten gelen değerleri vermek, en önemlisi onların kendilerine ve topluma yararlı bir birey haline gelmelerine yardımcı olmak için var gücümüzle çalışmak bizlere büyük bir mutluluk veriyor.”

13 yıl önce öğrencisi olduğu okulda müdür olarak göreve başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Yıldız, “Çok heyecanlı ve gururluyum. Mezun olduğum okula müdür olarak gelmek ve görev yapmak ayrıca beni mutlu etti. Bugün ilk ders zili çaldı. Öğrencilerle birlikte ayrı bir heyecan ve mutluluk oldu. Duygu dolu bir gün geçiriyorum. Umarım daha güzel sonuçlar, başarıları öğrencilerimle birlikte elde ederiz.” ifadelerini kullandı.

Okula başlamanın sevinciyle sabah saatlerinden itibaren aileleriyle okulun yolunu tutan görme engelli öğrenciler ise okulları açıldığı için çok mutlu olduklarını belirttiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55