,
  • BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

"Görevim boyunca Kur'an kurslarını yaygın hale getirmek için çaba gösterdik"

"Görevim boyunca Kur'an kurslarını yaygın hale getirmek için çaba gösterdik"
​Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, kentte görev yaptığı süre boyunca Kur'an kurslarını daha yaygın hale getirmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, kentte görev yaptığı süre boyunca yaptıkları çalışmaya İLKHA'ya değerlendirdi.

2 yıldan bu yana Diyarbakır'da hizmette bulunan İşliyen, sahabe ve peygamber şehri olan Diyarbakır’ın huzuruna maneviyatına ve kültürüne katkıda bulunmak için çaba gösterdiklerini söyleyerek, Diyarbakır insanının en güzel hizmete layık olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 32 aydır Diyarbakır’da görev yapma imkânı verdiği için Allah'a hamd ettiğini söyleyen İşliyen, geldiği dönemde maalesef terör, şiddet ve sokak olaylarının şehri etkisi altına aldığını belirtti.

İşliyen, "Boykotlar ve şehirdeki huzursuzluk gibi sıkıntılı günlerden sonra bizi ferah ve huzuru hissettiğimiz günlere ulaştıran Rabbimize hamd ediyoruz. Bu huzurun sevgi ve barış ortamının kalıcı olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum.  Biz sahabe emaneti olan peygamber diyarı olan bu şehirde elimizden geldiğince şehrin huzuruna maneviyatına kadim kültürüne katkı yapmaya çaba gösterdik. Diyarbakır insanı, bölge insanı hakikaten en güzel hizmete layıktır. Küçücük bir adım attığınız zaman çok büyük karşılıklar gördüğümüzü defalarca müşahede ettik. Biz de özellikle Kur'an kurslarını daha yaygın hale getirmek için çaba gösterdik." dedi.

"Bu şehir layık olduğu yeri insanların zihninde de gönlünde de bulacak"

"Diyarbakır’ın terörle, şiddetle, elinde molotof kokteylini panzerlerin üzerine atan çocukların görüntüleriyle anılmaması, gerçekten Eğil’deki Zülküf ve Elyesa (aleyhiselam) gibi değerleriyle, 100’lü rakamlardan az olmayacak şekilde var olan sahabeleriyle, Kudüs’ten sonra hemen fethedilen kadim tarihi ve kültürüyle insanlarımızın gündemine gelsin diye bir çaba gösterdik." diyen İşliyen, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"İnşallah o çaba bir gün karşılığını bulacak. Ses mutlaka bir gün yankılanacak ve bu şehir layık olduğu, hak ettiği yeri insanların zihninde de gönlünde de bulacak. Hem Türkiye ölçeğinde hem dünya genelinde daha güzellikle kavuşacağını ümit ediyorum. Diyarbakır’da yaşayan kardeşlerimize sizlerin aracılığınızla, bize emanet bırakılan bu kadim değerlere bu manevi zenginliklere sahip çıkma konusunda gayretlerimizi artırmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55