,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2483.342
  • Dolar 32.5306
  • Euro 34.8665
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

Göktaş: 'Saad Bin Ebi Vakkas ile Hazreti Hatice zor zamanların bedel ödeyenleridir'

Göktaş: 'Saad Bin Ebi Vakkas ile Hazreti Hatice zor zamanların bedel ödeyenleridir'
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından İzmir'de düzenlenen Saad Bin Ebi Vakkas ile Hazreti Hatice'yi anma programında konuşan Yazar Mehmet Göktaş, "Saad Bin Ebi Vakkas ile Hazreti Hatice zor zamanların bedel ödeyenleridir" dedi.

İzmir'de düzenlenen İzmir Saad Bin Ebi Vakkas ile Hazreti Hatice'yi anma programında konuşan Yazar Mehmet Göktaş, Saad Bin Ebi Vakkas ile Hazreti Hatice'nin ilk Müslümanlardan olduğunu ve zor zamanlarda bedel ödediklerini belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl bir erkek ve bir kadın sahabe hayatının konu alındığı etkinlikler kapsamında bu yıl Saad Bin Ebi Vakkas ile Hazreti Hatice'nin hayatı anlatılıyor.

Bu kapsamda İzmir'de Karabağlar Halk Eğitim salonunda düzenlenen etkinlik, Hafız Ömer Akgül'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, Peygamber Sevdalıları Vakfı adına açılış konuşması yapan Muhammed Akgül, "Bizim dünyaya vereceğimiz bir medeniyetin olduğuna inanıyor ve bu inanç doğrultusunda hayatımızı yaşamaya gayret ediyor ve toplumları, milletleri bu anlayışa, bu medeniyete çağırıyoruz." dedi.

Akgül, konuşmasının devamında, "Hem dünya toplumları hem de insanlarımız, insanlık konusunda sınıfta kalmıştır ve infilak etmiştir, medeniyeti iflas etmiştir, bir toplum üste çıkmış ama altta kalan kesimi kendisine köle haline getirmiş ve sömürüyor. Onun için bir tek kurtuluş çaresi vardır o da İslam diyor ve bu yolda çaba, gayret ve mesai harcıyoruz." ifadelerin kullandı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber gazetesi yazarı ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş katılımcılara hitap etti.

Konuşmasında sahabeye atfen "Ben onlara sadece Allah resulünün arkadaşları, ashabı diyerek geçmek istemiyorum" diyen Göktaş, "Ben başka kelimeler de kullanmak istiyorum. +mesela Muhammed'in ekibi, adamları çünkü Peygamberimiz onlarla beraber Allah'ın dinini tüm dünyaya gösterdi. Biraz da bu gözle bakalım." dedi.

Saad Bin Ebi Vakkas ile Hazreti Hatice'nin sahip olduğu özelliklere değinen Göktaş, "Onların asıl özelliği ilk günün Müslümanları, zor zamanın Müslümanları, acı günün Müslümanları olmalarıdır. Onlar zor zamanlarda İslam için bedel ödeyenlerdir. Ben bunun bilinmesini istiyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55