,
  • BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Gök: "İsrail diye bir devlet yok ki başkenti de Kudüs olsun"

Gök: "İsrail diye bir devlet yok ki başkenti de Kudüs olsun"
Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi' başkanlığına yeniden seçilen Ahmet Gök, "Kudüs'ü israilin başkenti ilan ettiler. İsrail diye bir devlet yok ki başkenti de Kudüs olsun. Kudüs Filistin'in başkentidir." dedi.

Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, "Kudüs'ü israilin başkenti ilan ettiler. İsrail diye bir devlet yok ki başkenti de Kudüs olsun. Kudüs Filistin'in başkentidir ve eğer israile bir başkent arıyorlarsa; o başkent Washington’dur." dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Gaziantep Şubesi'nin 6. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut başkan Ahmet Gök, güven tazeledi.

Şahinbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongre Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kongre, Eğitim-Bir-Sen’in dünden bugüne elde ettiği kazanım ve çalışmalarını anlatan sinevizyon ile devam etti.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Ahmet Gök, 26 yıldır yürüttükleri bu mücadelenin bugün de devam ettiğini, davalarının ilây-ı kelimetullah ve İttihad-ı İslam davası olduğunu söyledi.

Sendikalarının 1992 yılında Ankara'da Hak-İş’in küçük bir salonunda Mehmet Akif İnan’ın önderliğinde 7 yürekli insan tarafından kurulduğunu belirten Gök, bugünlere çok zorluklar çekilerek gelindiğini söyledi.

Gök, başörtüsü yasağının kaldırılması, 8 yıllık kesintisiz eğitime son verilmesi, imam hatiplerin tekrar açılması, Kur’an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi gibi derslerin tekrar ders olarak okutulmaya başlaması, Milli Güvenlik Dersinin kaldırılması ve bunun yanı sıra herkesi memnun edecek yüzlerce maddi bir takım kazanımın altına imza attıklarını belirtti.

"Bu dava ilây-ı kelimetullah, İttihad-ı İslam davasıdır"

26 yıldır yürüttükleri bu mücadelenin bugün de devam ettiğini belirten Gök, "Gerçekten biz her alanda var olmaya gayret gösterdik. Her alanda var olduk. Tüm eğitim çalışanlarının özlük, hukuki, ekonomik ve sosyal hakları alanında muazzam çalışmalar yaptık. Ancak bizim bu kazanımların çok ötesinde toplu sözleşme masalarına sığmayacak kadar kutlu bir davamız var. Bu dava ilây-ı kelimetullah davasıdır. Bu dava İttihad-ı İslam davasıdır. Buna inanıyorsak bazı şeylerin şuurunda olmak mecburiyetindeyiz." dedi.

"Bütün dünya kan, zülüm ve gözyaşı ile uğraşıyor"

Yemen, Filistin, Doğu Türkistan ve Keşmir başta olmak üzere İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlere dikkat çeken Gök, şunları söyledi:

"Ecdat dünya sahnesinden çekildiği günden beri dünyanın durumu ortadadır. Bütün dünya kan, zülüm ve gözyaşı ile uğraşıyor. Yemen, Filistin, Doğu Türkistan ve Keşmir ortadadır. Dünyanın bütün mazlum beldeleri ortadadır. Gerçekten bu dünya neler gördü neler, görmeye de devam ediyor. Son dönemde hem dünya hem ülkemiz bu bağlamda kritik süreçlerden geçiyor, ciddi mücadeleler veriyoruz. Güzel gelişmeler de oluyor ama özellikle ümmete liderlik yapma potansiyeline sahip bu ülkemiz de sürekli operasyonlarla karşı karşıya kalıyoruz. Son süreç Gezi olayları ile başladı. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz hain darbe girişimi, dolar ile yapılan ekonomik darbe bitmeyecek gibi gözüküyor. Eğer bu coğrafyada yaşıyorsak bu bitmeyecek. Ama Allah'ın izniyle bizim mücadelemiz de bitmeyecek."

"Beş yıl bekletilip ortaya atılan bir fitne kardeşliği bitirecek"

Danıştay 8'inci Dairesi'nin, "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine de değinen Gök, "Danıştayın aldığı kararı gördük. Ülkemiz ne zaman ayağa kalksa, ne zaman birlik beraberlik ve kardeşlik iklimi oluyorsa bir bakıyorsunuz ki bir fitne devreye giriyor. O kararda beni en çok endişelendiren gerekçeli kararda yazılan o ifadelerdi. ‘Oturmuş bir kuralı değiştirebilmek için yeterli gerekçe yok!’ deniliyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Aynı mahkemenin bir müddet sonra çıkıp başörtüsüyle ilgili, imam hatiplerle ilgili katsayı ile ilgili aynı kararı alabileceğine işaret eder. Öyleyse uyanık olacağız. Bu milletin düşmanları bitmiş değil ve hiçbir zamanda bitmeyecek. Bunun farkında olarak birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"İsrail diye bir devlet yok ki başkenti Kudüs olsun"

Gök, "Emperyalist ABD'nin Kudüs kararında gördük. Kudüs'ü israilin başkenti ilan ettiler. İsrail diye bir devlet yok ki başkenti de Kudüs olsun. Kudüs bağımsız Filistin'in başkentidir. Eğer israile bir başkent arıyorlarsa; o başkent Washington’dur." şeklinde konuştu.

"Ülkemizde halen kirli yapıların hâkim olduğu alanlar var"

Müslümanların bir araya gelip kenetlenmesi ve tek yumruk olması gerektiğini belirten Gök, "Biz bunu başardıktan sonra tüketen değil, üreten bir toplum olacağız. İnşallah bu günleri göreceğiz. Ülkemizde halen kirli yapıların hakim olduğu alanlar var. İnşallah tek tek, bir arada birlik ve beraberlik içerisinde bunları kuracağız. Yeni Türkiye’yi hep birlikte inşallah inşa edeceğiz. Yani ümitsizlik yok. Çünkü Allah bizimledir." diye konuştu.

"Vakit İttihad-ı İslam vaktidir"

"Bütün bu acılar, kan ve zülüm gözyaşı gösteriyor ki dünya kutlu bir dirilişe gebedir." diyen Gök, "Bu diriliş Allah'ın izniyle yakındır. İşte bugün yaşanan acılar kan, zülüm ve gözyaşı bu dirilişi ve bu kutlu doğumun sancıları. Vakit, içimizdeki fetih sevdasını uyandırma vaktidir. Vakit, İttihadı İslam vaktidir. Vakit, ‘Kürd, Türk, Arap kardeştir’ diye bağırma vaktidir. Vakit, dünyalık tüm arzuları elinin tersiyle itip ölümü öldüren Filistinli ve Çeçenyalı yiğitlerin yolunu sürdürme vaktidir ve vakit, ‘Edirne'den Kars'a, Mersin'den Giresun'a, Trabzon’dan Şırnak'a bir ve beraberiz’ diye haykırmak vaktidir. Vakit, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyma vaktidir." diye belirtti.

"Siyonizmin ve emperyalizmin önünde asla diz çökmeyeceğiz"

Gök, "Yemin olsun ki biz büyük Memur-Sen ailesi olarak siyonizmin ve emperyalizmin önünde asla diz çökmeyeceğiz. Asla sömürülmeyecek ve ezilmeyeceğiz. Vatanımıza, milletimizi ve ümmeti canımızdan çok seveceğiz ve bileceğiz ki; Müslümanlar ancak kardeştir. Ne aramıza konulmuş yapay sınırların ne dillerimizin ne ırklarımızın ne de renklerimizin bölünüp parçalanmasına, siyonizme ve emperyalizme yem etmesine asla izin vermeyeceğiz. Ümmeti biz birleştireceğiz. Zalimleri biz durduracağız. Küresel emperyalizme biz son vereceğiz. Hakka, adalete ve tevhide dayalı yeni bir dünyayı ve İttihat-ı İslam'ı biz kuracağız. Tüm bunları başarmak için inşallah canla ve başla çalışacağız." dedi.

Kongrede bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yeryüzünün adaletini kaybettiğini belirterek, dünyanın yeni bir vicdana ve yeni bir adalete ihtiyacının olduğunu vurguladı.

Şahin, "Biliyorsunuz bizim medeniyetimizde bir anne ve babanın, bir de hocaların eli öpülür. Sizler peygamberlik mesleğini yapan çok kutsal bir mesleği yapan, bizim için de çok kıymetli olan ve çok önemli bir topluluksunuz. Bu genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"Dünyanın yeni bir vicdana ve adalete ihtiyacı var"

Yeryüzünde kan aktığını ve yeryüzü adaletini kaybettiğini belirten Şahin, "Beş yaşına gelmeden temiz su bulamadığı için ölen çocuklar, yaşamlarını devam ettirmek için açlık ile mücadele eden bir dünya ve yanı başımızda bir kaos var. Binlerce çocuğun öldüğü ve yüzlerce insanın ‘Umut denizi’ dediğimiz Akdeniz’de boğulduğunu, Aylan bebeklerin Ege sahillerine vurduğu bir dünyadayız. Dünyanın yeni bir vicdana ihtiyacı var. Dünyanın yeni bir adalet ihtiyacı var. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Dünya beşten büyüktür’ dediği o söylemin hepimiz arkasındayız. Böyle bir dünyadayız. Böyle bir dünyada ve anlayışta biz nereye gideceğiz? Rüzgârın önünde savrulup gidecek miyiz? Ya da nereden geldik nereye gideceğiz, istikametimizi belirleyecek miyiz? Çünkü bizim medeniyetimiz rahmet, merhamet ve vicdan medeniyetidir. Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesi'nde gerekli dersi aldığımız zaman Kürd'ün Türk'e, Acem’in Arap’a hiçbir üstünlüğünün olmadığını, kadının ve erkeğin birbirlerine emanet edildiğini, bir elmanın iki yarısı olduğunu gören anlayışa hızla dönmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesinin 6’ncı Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, şunları söyledi:

"Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen sadece bir sendika sadece kendi üyelerinin faaliyetlerini ve haklarını koruyan bir sendika olarak değil, bunun yanı sıra aynı zamanda ülke meselelerine de çok duyarlı, her zaman milletin, ümmetin derdiyle dertlenen, onların davasına da sahip çıkan ve her zaman sahada gördüğümüz, birlikte çalıştığımız güzel bir sendikamız. Bu anlamda ben başkana ve üyelerine çok teşekkür ediyorum."

Kongreye, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, HÜDA PAR, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi yetkilileri, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve ilçe müftüleri, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yağcı ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55