,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Gerçeği aratmayan çığ tatbikatı

Gerçeği aratmayan çığ tatbikatı
VEDAŞ Bitlis İl Müdürlüğü tarafından gerçeği aratmayan çığ tatbikatı gerçekleştirildi.

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi faaliyetleri kapsamında Bitlis'te gerçeği aratmayan çığ tatbikatı yapıldı.

 

Vangölü Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (VEDAŞ) Bitlis İl Müdürlüğü tarafından, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi faaliyetleri kapsamında gerçeği aratmayan çığ tatbikatı gerçekleştirildi.

112 Komuta Merkezi, 122 AFAD ve UMKE ile koordineli bir şekilde gerçekleştirilen tatbikatta, olası bir çığ tehlikesine karşı nasıl davranılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Tahsin Uzunselvi, tatbikatın, farkındalığın arttırılması ve ekiplerin bilinçlenmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Uzunselvi, "Halk olarak doğal afetler sırasında canla başla yardıma koşmayı çok severiz. Ancak bazen bu iyi niyet, bilinçsizce yapılan ilk müdahalelerle daha kötü sonuçlar doğurmaktadır. Yardıma giden hem kendini hem de kurtarmak istediğini tehlikeye sokabilmektedir. O yüzden eğitimle teorik bilgilerin verilmesi, ardından pratiğe dökmek için de tatbikat yapılması oldukça önemlidir." dedi.

Gerçeği aratmayacak ve amacına uygun bir tatbikat gerçekleştirdiklerini dile getiren Uzunselvi, bölgede çalışan personellerin kırsal ve dağlık alanda çığ tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ifade etti.

UMKE, AFAD ve 112 Komuta Merkezi çalışanları ile VEDAŞ'ın acil durum ekiplerine teşekkür eden Uzunselvi, "Ekiplerimiz elektrik arıza faaliyetlerini yürütürken dağ yamaçlarından giderek o şekilde güzergâhı takip ederler. Elektrik enerji hatlarımızda arıza giderirken bu tür sıkıntılarla karşı karşıya gelinmektedir. Böyle bir olaya maruz kalındığında ilk etapta kimlerle iş birliği halinde bu işin gerçekleştirileceği, ne zaman, kimlerin aranacağı, yardım için nasıl bir seferberlik ve iş birliği yapılacağını pratikte arkadaşlarla yaptık. Ekiplerimizin kilometrelerce uzak yerlere giderek arızayı gidermesi sadece araçla olmuyor. Bazen yürüyerek gidip arızayı gidermek zorunda. Dolayısıyla sürekli çığ düşme ve donma tehlikesiyle karşı karşıya. İnsanlarımızdan da elektrik arızası meydana geldiğinde bu bilinçle elektrik arıza ekiplerimize karşı daha anlayışlı olmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55