,
  • BIST 9720.46
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 28 °C

"Gençlere âlemlerin efendisini öğretmezseniz elin adamı 'yüzüklerin efendisini' okutturur"

"Gençlere âlemlerin efendisini öğretmezseniz elin adamı 'yüzüklerin efendisini' okutturur"
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri programında konuşan Bünyamin Albayrak, "Eğer gençlere âlemlerin efendisi olan Hazreti Muhammed’i öğretmezseniz, elin adamı gelir 'yüzüklerin efendisini' onlara okutturur!" dedi.

​Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, "Eğer gençlere âlemlerin efendisi olan Hazreti Muhammed’i öğretmezseniz, elin adamı gelir 'yüzüklerin efendisini' onlara okutturur!" dedi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Kızıltepe Müftülüğü tarafından Kızıltepe Belediyesinin katkılarıyla bir program düzenlendi.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mevlid-i Nebi etkinliği Artuklu Müftülüğü Vaizi Mehmet Emin Beliktay’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Kızıltepe ilçe Müftüsü Masum Taşçı ile Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek birer selamla konuşması taptı.

Yapılan selamlama konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, "Hazreti Peygamber ve Gençlik" konulu bir konuşma yaptı.

Hazreti Muhammed'in gençlere çok değer verdiğine dikkat çeken Albayrak, "Hazreti Fatıma (Radıyallahu anha) annemiz yanına geldiğinde Resulullah efendimiz (Salallahu Aleyhi Vesellem)  ayağa kalkar, alnından öper, cübbesini çıkarıp Fatıma annemizin altına sererdi. Kadın gerçek değerini Muhammed Mustafa ile buluyor. Biz babalar da kız çocuklarımıza böyle değer vermeliyiz. Bugün dünyada kadın hakları, kadına yönelik sözler, söylemler vallahi hepsi boştur. Muhammed Mustafa’nın kadına verdiği değeri hiç kimse vermemiştir. Onun Peygamberlik döneminde kadının ne olduğunu genç kızlarımız, genç kardeşlerimiz okuyup, öğrensinler." dedi.

"Allah Resulü gençlere değer verdi, güvendi, yetki ve sorumluluk verdi"

Bizlerin de tıpkı Hazreti Muhammad gibi gençler değer vermesi gerektiğinin altını çizen Albayrak, "Resulullah Efendimiz (Salallahu Aleyhi Vesellem)  gençlere çok güvenirdi. Bundan dolayı Hazreti Ebubekir ile Hazreti Ömer’in de içerisinde olduğu ordunun başına18 yaşındaki Usame bin Zeydi komutan atadı. Hazreti Ebubekir’in kızı Esma’ya ‘Sevr mağarasına erzak getireceksin' diye görev verdi. Allah Resulü gençlere değer verdi, güvendi, yetki ve sorumluluk verdi. Biz de ne zaman, kız olsun erkek olsun, eğitimin uygulaması hangi döneme gerekiyorsa Muhammed Mustafa’ya bakacağız. Hazreti Muhammed Mustafa (Salallahu Aleyhi Vesellem) efendimiz Darul Erkam’la yetiştirdiği çocuklara ahlak ve maneviyatı öğretti." ifadelerini kullandı.

Gençliğin; milletin geleceği, umudu ve ufku olduğuna dikkat çeken Albayrak,  gençlerini ihmal eden milletlerin geleceğe umutla bakamadıklarını söyledi.

"Değersiz hiçbir genç yok; değeri keşfedilmemiş gençler vardır"

Albayrak, "Değersiz hiçbir genç yok; değeri keşfedilmemiş, zekâ kabiliyet durumu daha keşfedilmemiş gençler vardır. Doğan her çocuk tertemiz İslam fıtratı üzerine doğar. Bize emanet edilen bu gençlik bizim eserimiz. Bu gençlik, bu nesil, bu çocuklar bizim mahsulümüz. Eğer gençlere Muhammed Mustafa’yı, âlemlerin efendisini öğretmezseniz, elin adamı gelir 'yüzüklerin efendisini' bu milletin çocuklarına okutturur. Gençler ne dediğimi anlıyorlar. Eğer siz çocuklarınıza bu toprakların değeri olan Selahaddin-i Eyyubi’nin hayatını öğretmezseniz elin adamı gelir Harry Potter gibi bir gavurun hayatını senin çocuğuna 2 milyon kadar okutturur. Hazreti Hamza’yı, Hazreti Ali’yi cesaret örneği olarak öğretmezseniz elin adamı Hollywood diye bir şehir kurar Rambo’ları üretir sana getirir, kahraman olarak tanıtmaya başlar. Eğer kendi ecdadının değerlerini, Muhammed Mustafa’nın öğretilerini, sünnet-i seniyyesini öğretmezsek Allah bunun hesabını bize soracak. Sevgili anneler, kıymetli babalar! Yarın Allah, bize tertemiz verdiği bu evlatları niye tertemiz dini öğretemedik, niye onlara ahlak ve maneviyatı öğretemedik, niye onlara Kur’an'ı okutamadık, niye onlara Muhammed Mustafa’yı tanıtamadık, niye onlara İslam terbiyesi öğretemedik diye her birimize bunun hesabını soracaktır." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Kızıltepe İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Müdürü Bünyamin Albayrak’a çiçek takdim etti.

Daha sonra sahne alan ilahi ses sanatçıları Abdurrahman Önül ile Recep Arslan, Hazreti Muhammed için bestelenen ilahileri seslendirdi.

Program yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55