,
  • BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

"Genç evlilik mağdurları Türkiye siyasetinin ayıbıdır"

"Genç evlilik mağdurları Türkiye siyasetinin ayıbıdır"
Genç evlilik mağdurlarının HÜDA PAR’a yaptığı ziyaret sonrası, mağduriyetleri hakkında konuşan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, mağduriyetlerin bir an evvel giderilmesini istedi.

Aileyi ifsat eden başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere CEDAW ve Lanzarote Sözleşmesi gibi düzenlemeler nedeniyle mağdur olan ailelerin HÜDA PAR Genel Merkezi’ne yaptıkları ziyaret sonrası konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Demir, "Genç evlilik mağdurları Türkiye siyasetinin en önemli ayıbıdır." dedi.

"Bu ayıbın mutlak surette en kısa sürede çözülmesi lazım"

Demir, "Genç yaşta evlenenlerin eşleri bizi ziyaret ettiler. Kendi dramlarını, sıkıntılarını iletip bizden destek talebinde bulundular. Bu vesileyle biz de onların mağduriyetine ve dramına vakıf olma, direk meselelerini yeniden kendilerinden dinleme imkânı bulduk. Onların durumu, yaşadıkları sıkıntılar, çocuklarının yaşadığı acılar ve babasızlık sorunu gerçekten yürek yakıcı bir durumdur. Bize göre bu ayıp Türkiye’deki siyaset kurumunun, iktidarın, Cumhurbaşkanlığı kurumunun ve Türkiye’de yaşayan herkesin bir ayıbıdır. Bu ayıbın mutlak surette en kısa sürede çözülmesi lazımdır. Bununla beraber onlara verilen sözlerin mutlaka yerine getirilmesi ve en kısa sürede bu mağduriyetin bitirilmesi gerekiyor." dedi. 

"Genç evlilik mağdurlarının alınlarına vurulan lekenin mutlak surette temizlenmesi gerekir"

Genç evlilik mağdurları sorununun Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Demir, "Bu insanlar helaliyle ve yasal çerçevede evlenen, devletin kendilerine evlilik cüzdanını verdiği insanlardır. Bunlar suç işlememişler, suiistimal etmemişler, cinsel suiistimal gibi bir şey de asla yapmamışlar. Onların alınlarına vurulan bu lekenin mutlak surette temizlenmesi lazımdır. Bu sıkıntılarının giderilmesi bize göre Türkiye’deki bütün sorunların içinde önemli bir gereklilik arz ediyor. Sorunun bu şekilde algılanması ve buna göre hareket edilmesi lazımdır. Şu an iktidardaki partiler veya hükümet, istedikleri veya diledikleri takdirde en ağır yasaları çok ivedi bir şekilde meclisten geçirebilecek güçtedirler. Bunu yaptıklarını defalarca müşahede etmişiz. Ancak bu mağdur insanlar için ne yazık ki bir türlü çözüm bulunmuyor" ifadelerini kullandı. 

"Hükümet bu tavrından vazgeçip bu ailelerin dramını bitirsin"

Genç evlilik mağduru bireylerle beraber çocuk, anne-baba ve daha birçok yakının da mağdur edildiğini söyleyen Demir, "Bize göre bu çözümsüzlük, muktedir olamama ya da çaresizlikle izah edilir bir durum değil, bu herhalde gönülden gelmeyen bir şeydir. Bu mesele yapılması istenmeyen ya da halen bu işin çözülmesi gerekliliğine inanılmayan bir anlayış olarak karşımıza çıkıyor. En hassas, en tehlikeli ya da en önemli hususlar çok ivedi bir şekilde meclisten geçirilebiliyor. Söz konusu hususlar, gerekirse partilere sorularak bir mutabakat oluşturulup ivedi bir şekilde yasalaştırılabiliyor. Bu hususla hükümetin ilgilenmemesi, ağır davranması ya da sadece oyalanması bize göre asla izah edilemeyecek bir durumdur. Hükümet bu tavrından vazgeçsin. Bu ailelerin dramını bitirsin. İçerideki insanların bir de çocukları, eşleri, anne ve babaları perişan bir durumdadır. Bu insanların dramının Türkiye’de işitilmemesi ya da buna bir çözüm bulunamaması bize göre Türkiye’deki siyaset kurumunun en önemli ayıbıdır. Bir an önce bu dram bitirilmeli ve çözüme kavuşturulmalıdır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55