,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Gaziler: "Darbe girişimi gecesinde bizde çok büyük bir iman gücü vardı"

Gaziler: "Darbe girişimi gecesinde bizde çok büyük bir iman gücü vardı"
Şanlıurfa Hilvan'da düzenlenen "Şehadet ve Diriliş Buluşması" kapsamında düzenlenen programda 15 Temmuz gazileri darbe gecesinde yaşadıklarını anlattılar.

​ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimine yaralanıp gazi olanlar Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde düzenlenen programda yaşadıklarını anlattılar.

Gençlik Merkezinde düzenlenen programa Kaymakam Halid Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Esen, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, 15 Temmuz gazilerinin darbe gecesinde yaşadıkları olayların slayt gösterisi ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Kaymakamı Yıldız, "FETÖ bizim için niçin bir tehditti. Sadece bu memleket için mi bir tehditti? Bütün bir İslam ümmeti için tehditti.  Dinimizi elimizden almak için yapılan bir projeydi. Bunu iyi anlamamız gerekiyor ki unutmayalım. Bunu yakımızdaki insanlara anlatmamız lazım. Milletçe saha savaşında çok iyiyiz, bunu görüyoruz ama işin içine algı operasyonu girdiği zaman hızlı kandırılıyoruz. Bu numarayı yemememiz gerekiyor. Yememek içinde 15 Temmuz ruhunu içimizde diri tutmamız gerekiyor." diye konuştu.

15 Temmuz gecesinde İstanbul’da kafasından ve ayağından yaralanarak beyninde hala şarapnel parçası taşıyan Yusuf Ak, darbenin başarılı olması durumunda şu anda kimsenin burada olmayacağı söyleyerek yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz gecesinde İstanbul’da tankların egzozuna arkadaşları ile birlikte elbise ve farklı eşyalar sıkıştırarak bir şekilde tankı durdurduklarını söyleyen Suruç Doğumlu Danyal Şimşek ise şöyle konuştu: "O gece bizde çok büyük bir iman gücü vardı. İman gücünün önünde de hiç kimse duramaz. Birliği bozmama adına elinizden gelen fedakârlığı yapın. Türk, Kürt, Laz, Çerkez o gece hep beraber olduğumuz için kazandık. Ülke o gece hep beraberdi. Hep beraber olduğumuz zaman hiç kimse ülkemizden bir avuç toprak bile alamaz."

15 Temmuz Gazisi Mehmet Şükrü Kıntaş, ülke olarak sürekli darbelere maruz kaldıklarını hatırlattı.

Kıntaş, "Biz o gece en güçlü silahlarımızı aldık yani imanımızı ve bayrağımızı yanımıza alarak Bismillah deyip yola çıktık. Ülkemiz öyle bir ülke ki biz bu darbeleri her on yılda bir yaşıyoruz. Eğer unutursak tarih tekerrürden ibarettir. 15 Temmuz’dan sonra darbe dönemi bitmiştir. Bu ülkede ve Müslüman topraklarda hiç kimse artık cesaret edemeyecek. Bu torakları kolay kazanmadık." dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde kolunu kaybeden Üzeyir Civan ise şunları söyledi: "Darbe haberini aldığımızda inanmamıştık çünkü darbe olacak bir ortam yoktu. Allah darbecilerin kalbine de de bir korku vermişti. Bizler inanıyoruz ve inandığımızdan dolayı üstünüz. Erbakan Hocamız, ‘İmam varsa imkân da vardır’ diyordu. O akşam milyonlarca imanlı insan sokaklardaydı. Allah hepsinden razı olsun. Keşke bin kolum ve canım olsa da bu vatan uğrunda versem de pişman olmam. Sizlerde böyle bir gün ile karşılaşırsanız pişman olmayacağınızı bilmenizi isterim."  

Program, protokol tarafından 15 Temmuz gazilerine verilen plaketler ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55