,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Gaziantep’teki tarım fuarlarını 250 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep’teki tarım fuarlarını 250 bin kişi ziyaret etti
Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenen ve rekor bir ziyaretçi sayısıyla sona eren fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, GAPTARIM ve GAPFOOD fuarlarını 250 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

​Gaziantep’te yaklaşık bir hafta süren “Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM) ve 15'inci Gıda Fuarı'nın (GAPFOOD)” fuarlarını 250 bin kişi ziyaret etti.

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Güneydoğu İhracatçılar Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Ziraat Odası, Gaziantep Ticaret Borsasının destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen “Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM) ve 15'inci Gıda Fuarı'nın (GAPFOOD)” fuarları sona erdi.

Gaziantep’in ve Türkiye’nin üretim gücünü arttırma noktasında, üretim yapan gıda sanayicileri, tarım makinaları üreticileri, çiftçi ve besicilerimizi buluşturması açısından çok önemli iki fuarımızı eş zamanlı gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Ünverdi, fuarlara olan ilginin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Ünverdi, açılış törenine, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı fuarları geçen yıl yerli ve yabancı 245 bin kişinin, bu yıl ise 250 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getirdi.

GAPTARIM ve GAPFOOD fuarlarının önemine vurgu yapan Ünverdi, “Farklı bölgelerde üretim yapan gıda sanayicilerini, tarım makinaları üreticilerini, çiftçi ve besicilerimizi buluşturması açısından çok önemli iki fuarı bir arada gerçekleştirdik.” diyerek fuarlarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fuarların üretici firmalar ile çiftçileri aynı çatı altında buluşturarak bölgenin mevcut potansiyelinin değerlendirilmesi noktasında sektöre katkıda bulunduğunu dile getiren Akort Fuarcılık Başkanı Hülya Akkaya da, “GAPTARIM ve GAPFOOD fuarları sayesinde ziyaretçilerimiz en son gelişmeleri, teknolojileri ve yenilikleri yerinde görme ve kıyaslama şansına sahip oldu. Birlikler ve odalar tarafından çiftçileri bilinçlendirmeye yönelik çeşitli etkinliklerin de yapıldığı fuarlara çevre il ve ilçelerden araçlarla organize geliş-gidişler sağlandı. Fuarımıza gösterilen ilgiden dolayı çok memnunuz. Hem açılışta hem de kapanışta bakanlarımız ve protokolümüzün yanımızda olmaları bize gurur verdi. Sayın bakanlarımıza, İl protokolümüze ve destek veren kamu kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55