,
  • BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Gaziantep’teki müzeler ziyaretçi akınına uğradı

Gaziantep’teki müzeler ziyaretçi akınına uğradı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 9 müzenin 3 buçuk yıl içerisinde bir milyon 739 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

“Müzeler Kenti” olarak anılan Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 9 müze, 3 buçuk yıl içerisinde bir milyon 739 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Gaziantep'i müzeler kenti yapma doğrultusunda büyük bir çaba sarf ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 9 müzenin 3 buçuk yıl içerisinde bir milyon 739 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Gaziantep'teki Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi,  Ali İhsan Göğüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi, Anı Müzesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi,  Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi,  Kendirli Gazi Kültür Merkezi, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ile Hamam Müzesi yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan Büyükşehir müzeleri, bunun yanı sıra Gaziantep’te merkez ve ilçelerde bulunan okullara yönelik yapılan projeler ile binlerce öğrencinin de müzelerle buluşmasını sağladı.

Müzelerde,  Gaziantep'in tarihi, mutfak kültürü, gelenek ve görenekleri, hamam kültürü, turistik ve mimari değerleri sergileniyor. Bunun yanı sıra,  Türkiye'de dört oyuncak müzesinden birisi olan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde i1700-1990 yıllarına ait el yapımı oyuncakların yanı sıra serilerinin ilk üretimi çizgi film, sinema filmi ve masal karakterlerinin oyuncakları ile dünya çocukları temalı gizemli bir mağara bulunuyor.

Fatma Şahin döneminde 3 müze yapıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı  Fatma Şahin döneminde  Türkiye'nin ilk “Gaziantep 15 Temmuz Müzesi” Türkülere konu olan hamam kültürünü gelecek nesillere aktarması hedeflenen “Hamam Müzesi” ile  Türkiye'nin ilk “Zooloji ve Doğa Müzesi” hizmete açılırken, “Gaziantep Kahramanlık Panoramaması ve Müzesi”nin inşası ise sürüyor.

“Gaziantep Kahramanlık Panoraması ve Müzesi” Gaziantep ve çevre illerdeki yaşayan insanlar için de büyük önem taşıyor. 12 bin metrekare bir alan üzerinde kurulan, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışmasıyla dünyada bir ilk olacak müzede, diorama kısımları ve sosyal donatı bölümleri de yer alacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55