,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı

Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı
Ramazan 2020 programı kapsamında Türkiye’de 81 il ve dünyanın 35 ülkesinde yardım çalışmalarını sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, bu Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerini unutmadı.

Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi ile Gaziantep İl Müftülüğü, kentteki ihtiyaç sahibi binlerce aileye gıda yardımında bulundu.

Ekiler, kentteki binlerce ihtiyaç sahibi aileye içerisinde bir ay boyunca ailelerin ihtiyaç duyacağı ürünlerin bulunduğu gıda kolilerini ulaştırdı.

Aralarında yetim, öksüz ve Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi ile bazı ailelere de nakdi yardımda bulunan ekipler, kentteki yardım çalışmalarını sürdürüyor.

video

Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi ve Gaziantep İl Müftülüğü, ayrıca kent merkezi ve ilçelerinde de “Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına destek veriyor.

Yardım çalışmalarına İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, il vaizleri ve imam hatiplerle birlikte katılan Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi Başkanı ve Gaziantep İl Müftü Vekili Dr. Ramazan Yıldırım, Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldürdüklerini söyledi.

Ramazan Bayramı öncesi kentteki ihtiyaç sahibi olan ailelere gıda yardımında bulunduklarını belirten Yıldırım, Covid-19 salgını kapsamında da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışması yürüttüklerini ve çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam edeceğini kaydetti.

Kentteki tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya gayret gösterdiklerini belirten Yıldırım, “Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi olarak gerek vakfımızın genel merkezinden gelen talimatlar doğrultusunda ve gerekse yerelde valimizin, kaymakamlarımızın talimatları doğrultusunda tüm şubelerimiz, bu pandemi süresinde sahaya olmaya çalıştı. Garibanların, fakir ve fukaraların yardımlarına, imdatlarına yetişmeye çalıştık. Özellikle bu Ramazan ayında bütün şubelerimizde beraber gerçekten sahada olduk.” dedi.

Pandemi sürecinin başlangıcından itibaren tüm personelleri ile ihtiyaç sahibi ailelere her türlü desteği vermeye çalıştıklarını anımsatan Yıldırım, şunları söyledi:

“Kimisi halkımızın tıraşına, tarlasını sürmesine, evine ekmeğini götürmesine, hayvanlarını otlatmasına kadar 823 personelimiz sahada çalıştı ve diğer personellerimizde ellerinden geldiği kadarıyla destek vererek hep beraber bu güzel çalışmaları yapmaya çalıştılar. Bu çalışmalarda başta saygıdeğer ilçe müftüsü arkadaşlarımız, vaizlerimiz, Kur’an kursu öğretmenlerimiz, imamlarımız, müezzinlerimiz ile birlikte sahada olmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra da vakfımızın imkânları elverdiği ölçüde fakir fukaranın yardımına, halkımızın imdadına koşmaya çalışacağız. Cenabı Hak bayrama iyi bir şekilde sağlık, sıhhat ve afiyet içinde ulaşmayı nasip etsin.  Bu Coronavirus musibetini de inşallah bir an evvel bütün insanlığın üzerinden kaldırsın diye dualarımızı da eksik etmiyoruz.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55