,
  • BIST 9770.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

Gaziantep'teki feci kazada şoför tam kusurlu çıktı

Gaziantep'teki feci kazada şoför tam kusurlu çıktı
Gaziantep-Nizip otoyolunda bir yolcu otobüsünün, daha önce kaza yapan bir araca müdahale için olay yerinde bulunan itfaiye, ambulans ve canlı yayın aracına çarpması sonucu meydana gelen kazada otobüs şoförü tam kusurlu çıktı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Gaziantep-Nizip otoyolunda bir yolcu otobüsünün, daha önce kaza yapan bir araca müdahale için olay yerinde bulunan itfaiye, ambulans ve haber ajansı canlı yayın aracına çarpması sonucu feci bir kaza meydana gelmiş, kazada 16 kişi hayatını kaybetmiş ve 22 kişi de yaralanmıştı.

Kentte çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan Umut Erpek, tedavi gördüğü Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş ve kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye yükseltişti.

Meydana gelen kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, yaralı olan otobüs şoförü A.M.’nin Nizip Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından ifadesi ve sorgulaması yapılmak üzere mahkemeye sevk edildiği ve sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenilmişti.

Yapılan soruşturmada çıkan detaylarda kazanın meydana geldiği mevkide herhangi bir su birikintisi ve yağ bulunmadığı belirtilirken, ayrıca otobüsler için belirlenen hız sınırının 100 kilometre olduğu TAG Otoyolu'nda kazaya karışan otobüs hızının 130 olduğu ortaya çıktı.

Yapılan tahkikatlarda TAG Otoyolu'nda kaza mevkinde 307 metrelik fren izlerinin tespit edildiği ve otobüsün yaklaşık 400 metre öncesinden kontrolden çıkarak yalpalandığı ve ardından devrilerek yol kenarındaki araçlara çarparak kazanın meydana geldiği belirtildi.

Meydana gelen kazanın ardından 3 başsavcının tahkikat için görevlendirildiği ve yapılan tahkikatlara meydana gelen ilk kazanın ardından önlemlerin alındığı belirtilirken, öte yandan sosyal medya kullanıcıları küçük dubaların kaza mevkinde fark edilmediğini dikkat çekerek daha büyük dubaların konulması ve emniyet şeritlerinin çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Kazayla ilgili Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama

Kazayla ilgili 3 başsavcının tahkikat için görevlendirildi ifade edilen açıklamada, yapılan incelemede, olay yerinde kazaya neden olan Özel Diyarbakır firmasına ait 33 SR 157 plakalı otobüsün yolda kaymasına neden olacak yağ ya da herhangi bir sıvı bulgusuna rastlanmadığı belirtilirken, otobüs şoförünün aşırı hız nedeniyle kazaya neden olduğu bildirildi.

Otobüs şoförünün ilk ifadesi ortaya çıktı

Tedavisinin ardından ifadesi ve sorgulaması yapılmak üzere mahkemeye sevk edilen ve sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilen otobüs şoförü A.M'nin çıkan ilk ifadesinde ilk kazayı gördüğünü ve direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüsün yan devrildiğini kazaya sebebiyet verdiği için üzgün olduğunu söyledi.

Gaziantep’ten çıktıktan sonra bir tesiste mola verdiğini ve ardından yola çıkarak devam ettiğini belirten A.M, “Tesisten çıktıktan sonra yaklaşık 15 kilometre gittim, hızım da 100- 110 kilometreydi. Bu sırada 20-30 metre kala yol kenarında ambulans, itfaiye aracı ve bazı otomobilleri gördüm. Kaza olduğunu anladım. Bu kazayı ve araçları 20-30 metre kala görmemin sebebini şu an açıklayamıyorum. Yol biraz virajlıydı ve gittiğim şeritte hafif tepelik vardı. Belki de bu nedenle araçları ve kazayı görmemiş olabilirim. Araçları gördükten sonra frene basıp basmadığımı hatırlamıyorum ama fren mesafesinde değildim. Frene bassam da otobüs durmayacaktı. Bu nedenle kazadan kaçmak için direksiyon kırmayı tercih ettim. Sonra otobüs yan yattı ve gerisini hatırlayamıyorum.” dedi.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturmanın ve tahkikatın devam ettiği öğrenildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55