,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Gaziantep’teki elektrik kesintilerine tepkiler sürüyor

Gaziantep’teki elektrik kesintilerine tepkiler sürüyor
Gaziantep’te son zamanlarda gün içerisinde belli aralıklarla saatlerce süren elektrik kesintilerine her kesimden tepkiler artarak devam ediyor.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı, 3 Şubat 2021’de Şahinbey Karataş Spor Salonunda düzenleyeceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmasının beklendiği 7’nci Olağan Kongresi öncesi basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, sanayiciler başta olmak üzere esnafı, halkı mağdur eden ve saatler süren elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Enerji şirketinin acilen kendini sorgulaması gerektiğini belirten Koçer, “Bizde Enerjisa’yı sorguluyoruz. Sadece bu olay değil, bu olaydan önce başlayan son 5-6 aylık süreç içerisinde enerji kesintilerinde artış söz konusu oldu. Bütün arkadaşlarımızla birlikte bunun farkındayız. Gerek EPDK başkanımız ve gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde çok girişimlerde bulunduk. Enerjisa’yı yakından takip ediyoruz.” dedi.

“Ağaçları bahane etmemek lazım”

Elektrik kesintilerinin saatlerce sürmemesi gerektiğini ifade eden Koçer, artık daha hızlı tamirata ve servis hizmetine ihtiyaç olduğunu belirterek, “2016 yılından sonraki süreçte de bunu yine gündeme getirmiştik. Onlara EPDK'dan ek ödenekler çıkardık, yollarını açtık. Elektrik hatlarının yer altına alınması ve şebekelerin iyileştirilmesi konusunda kendilerine destek verdik. Fakat buna rağmen yaşanan elektrik kesintileri kabul edilebilir değil. Arıza olabilir ama arızanın giderilme saati artık bugünkü şartlarda 12-14 saat kabul edilebilir değil. Ağaçları bahane etmemek lazım. Gerekli tüm tedbirlerin alınması lazım.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük sağlık merkezi olması beklenen, temeli 2013 yılında atılan ve 2016 yılında bitirilmesi beklenen, sonrasında da 2018, 2019 ve son olarak 2020 yılında tamamlanacağı açıklanan Gaziantep Şehir Hastanesi ile ilgili bili verdi.

Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesinin yapım ihalesini alan inşaat firmalarından kaynaklanan sorunlar nedeniyle 2020 yılında tamamlanmadığını belirtti.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sait Kirazoğlu ve Derya Bakbak ile Müslüman Yüksel de Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı 7’nci Olağan Kongresine tekrar aday gösterilen İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci’yi tebrik ederek kongrenin hayırlara vesile olmasını dilediler.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da toplantıda kısa bir konuşma yaptılar.

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ise il başkanlığına tekrar aday gösterilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55