,
  • BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Gaziantep’te yöresel ürünler fuarı açıldı

Gaziantep’te yöresel ürünler fuarı açıldı
Gaziantep’te kurulan ve 10 gün sürecek olan “Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı” vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Türkiye'nin yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri, Gaziantep'te düzenlenen ve 10 gün boyunca açık kalacak “Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı”nda halkın beğenisine sunuldu.

Şahinbey ilçesindeki Çınarlı Park'ta açılan ve Türkiye'nin birçok ilinden yüzlerce çeşit ürünün yer aldığı fuar, yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Birbirinden farklı yöresel ürünlerin ve lezzetlerin halkın beğenisine sunulduğu fuara katılan firmalar, yöresel lezzetlere gösterilen ilgiden memnun kaldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda, Kayseri, Ankara, Kocaeli, Erzurum, Niğde, Trabzon, Sivas, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Çankırı ve Adıyaman illerinin pastırma, sucuk, cağ kebabı, fındık, pestil, künefe ve kaymak gibi yöresel ürünleri sergileniyor.

Kocaeli’nin pişmaniyesinden Erzurum'un yüksek rakımlı bölgelerinde üretilen baldan Afyon sucuğu ve Trabzon’un yöresel peynir çeşitlerine kadar çeşitli yöresel ürünlerin sergilendiği fuara halkın yoğun ilgisi esnafı da memnun etti.

“81 ilden tüm yöresel ürünler var”

Gaziantep halkının yöresel lezzetleri tatmalarını istediklerini ve bundan dolayı Gaziantep'e geldiklerini ifade eden Osman Şimşek, “Artvin'de arıcılık yapıyoruz. Ballarımız organik ve ballarımızı Gaziantep'e tanıtmaya getirdik. Herkesi mutlaka fuara bekliyoruz. 81 ilden tüm yöresel ürünler var. Trabzon’un peynirinden tutun Erzurum’un cağ kebabına Karadeniz ballarından Afyon sucuğuna kadar ürünlerimiz var. Ürünlerimizi Gaziantep halkının hizmetine sunmak için geldik. Herkesi fuarımıza bekliyoruz, fuara olan ilgi çok güzel. Fuar dün kurulmuş olmasına rağmen ilgi gayet güzel. İnsanlar memnun ve fuarın açılmasından dolayı mutlu oldular. Biz de Gaziantep'e geldiğimiz ve kendi ürünlerimizi tanıttığımız için mutluyuz.” dedi.

“Pandemi nedeniyle insanlar doğal ürünleri tercih ediyor”

Fuar için Adıyaman’dan Gaziantep’e geldiklerini belirten Emirhan Boztepe, “Yöresel ürün fuarına katıldık. Fuara tanıtım amaçlı geldik. Yöresel ve şire ürünlerimiz var, ürünlerimiz hem lezzetli hem de organik ve doğaldır. Ürünlerimiz ilgi de görüyor. Pandemi nedeniyle insanlar doğal ürünleri tercih ediyor. Bizde bu doğallığı direk ayaklarına sunuyoruz. Satışlarımız iyi başladı, daha da güzel gidecek gibi görünüyor. Vatandaşlar ilgi gösteriyor. Fuarı beğeniyorlar. Fuarımız 10 gün açık kalacak, belki ilgi gördüğünden dolayı uzama ihtimali de olabilir. Haftaya pazar gününe kadar Gaziantep’teyiz.” diye konuştu.

“Gaziantep halkını fuarımıza bekliyoruz”

Fuara Kocaeli’den katıldıklarını belirten Murat Alp, “Fuar için Kocaeli’den geldik. Pişmaniye üretimi yapıyoruz. Gaziantep halk için geldik. Yüzde 100 doğal pişmaniye yapıyoruz. Pişmaniyede herhangi bir katkı payı yoktur ve çok tazedir. Satışlar iyi, inşallah daha iyi olur ve tüm Gaziantep halkını fuarımıza bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bizi misafir ettikleri için Gaziantep halkına teşekkür ediyoruz”

Gaziantep'e Afyon sucuğunu tanıtmak amacıyla geldiklerini belirten Kenan Tuna, “Fuar için 10 gün Gaziantep'e misafir oluyoruz. Gaziantep’i zaten biliyoruz. Gaziantep’in büyük bir şehir, güzel şehir ve halkının çok iyi olduğunu biliyoruz. Bizi misafir ettikleri için Gaziantep halkına teşekkür ediyoruz. 10 gün boyunca Gaziantep halkının misafiriyiz. Fuara gelip Afyon sucuğunun tadına, kalitesine baksınlar.” şeklinde konuştu.

Trabzon'un yöresel ürünlerini tanıtmak için Gaziantep’e geldiklerini belirten Mehmet Zorlu da tüm Gaziantep halkını fuara davet etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55