,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2494.635
  • Dolar 32.51
  • Euro 34.55
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

​Gaziantep’te uluslararası resim sergisi açıldı

​Gaziantep’te uluslararası resim sergisi açıldı
Gaziantep’te çoğunluğu Arap ülkelerinden olmak üzere 12 farklı ülkeden resim sanatçılarının katıldığı ve “Sanatın Evrensel Gücü” temasıyla gerçekleştirilen uluslararası resim sergisindeki eserler, kentteki sanatseverlerle buluşturuldu.

Gaziantep’te aralarında Filistinli, Suriyeli ve Iraklı ressamların da bulunduğu 12 ülkeden 50 resim sanatçısının katıldığı uluslararası resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle Sınırsız Tablolar Topluluğu tarafından Suriyeli Kürd Ressam Dilbaz Barazi’nin öncülüğünde bir araya gelen ressamlar, el emeği ve göz nuru eserlerini sergiledi.

Sosyal medya üzerinden bir araya gelen ressamlar, yağlı boya ile hat tablolarından oluşan sergilerini kültür ve turizmin başkenti olan Gaziantep’te açmanın sevincini yaşadılar. 50 resim sanatçısının 110 farklı eseriyle düzenlenen resim sergisi, Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Devlet Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle buluşturuluyor.

Sergiye katılan ressamların, tablolarına Suriye’deki savaşın dramını ve bununla birlikte Gaziantep ile Suriye’deki şehirlere ait mekanları resmederek sınırın iki tarafının birbirine benzerliğini resmettikleri görüldü.

Serginin açılışında açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, uluslararası resim sergisine 12 ülkeden 50 resim sanatçısının katıldığını söyledi.

Resim sergisinin uluslararası bir sergi olduğunu anımsatan Aykanat, “Yaklaşık 12 ülkeden, 50 civarında ressamın ve sanatçının oluşturduğu 110 adet resim heykelden oluşan sergimiz yaklaşık bir ay önceden planlandı. Daha önce de Suriyeli ressam Dilbaz Barazi’nin müdürlüğümüz salonunda sergisini açmıştı. Bu serginin uluslararası bir sergi olabilmesi için de büyük bir gayret gösterildi. Bu eserleri Gaziantepli sanatseverlerle buluşturulması bizim için ayrı önem arz ediyor.” dedi.

Daha sonra sergi ile ilgili bir bilgi veren Sınırsız Tablolar Topluluğu Koordinatörü Suriyeli Kürd Ressam Dilbaz Barazi ise “Sanatın Evrensel Gücü” temasıyla düzenlenen sergiye aralarında Türkiyeli, Filistinli, Suriyeli ve Iraklı ressamların da bulunduğu 12 ülkeden 50 resim sanatçısının katıldığını belirtti.

Barazi, ise “Sanatın Evrensel Gücü” resim sergisi ile birlikte Türkiye’de 7’inci sergisini açtığına dikkat çekerek, “Bu sergide 110 sanatçımız var, aramızda Türk, Kürd ve Arap ressamlar da bulunmaktadır ve ortak sergimizi açtık. Bu serginin amacı dünyanın dört bir yanında bulunan ressamları sınır tanımadan bir araya getirmekti. Bunu da başardık ve Gaziantep’te bir araya geldik. Sergimiz herkese hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Resim sergisi 10 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışına katılan Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk ve Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, ressamlar ve sanatseveler katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55