,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Gaziantep'te Siyer Sınavı'na başvurular devam ediyor

Gaziantep'te Siyer Sınavı'na başvurular devam ediyor
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde bu yıl "Onu Oku, Onu Yaşa" temasıyla 7'ncisi düzenlenecek olan Siyer Sınavı kayıtları Gaziantep'te henüz yeni başlamış olmasına rağmen vatandaşların sınava büyük bir ilgi gösterdiği görüldü.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde yapılacak olan Siyer Sınavı'na Gaziantep'te başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde bu yıl "Onu Oku, Onu Yaşa" temasıyla 7'ncisi düzenlenecek olan Siyer Sınavı kayıtları Gaziantep'te henüz yeni başlamış olmasına rağmen vatandaşların sınava büyük bir ilgi gösterdiği görüldü.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlen Siyer Sınavı, bu sene 18 Şubat 2018'de yapılacak. Sınava başvuruların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten platform yetkilileri, özellikle gençlerin sınava büyük bir ilgi gösterdiğini belirttiler.

Bu yıl da "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek Siyer Sınavı hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörü Ahmet Kurt, platform olarak her yıl siyer sınavını düzenlediklerini ve tek gayelerinin Hz. Muhammed'in (sav) hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu vurguladı.

Platform olarak şu ana kadar kentin farklı yerlerinde 40 kayıt noktası oluşturduklarını belirten Kurt, kayıtların 27 Ocak 2018 tarihine kadar devam edeceği bilgisini vererek, gençlerin bu yılki sınava daha fazla bir rağbet gösterdiğini dile getirdi.

"Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek Siyer Sınavı kayıtlarının henüz yeni başlamış olmasına rağmen büyük bir ilgi gördüğünü belirten Kurt, insanların Hz. Muhammed'e (sav) olan bu sevgilerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yıl 7'ncisini düzenleyeceğimiz siyer sınavı yarışmamız, geçen yıl olduğu gibi 'O'nu oku, O'nu yaşa' temasıyla 27 Kasım'da kayıtlarımıza start verdik. Kayıtlarımız 27 Ocak'a kadar devam edecek. Kısa bir süre önce başlamış olduğumuz kayıtlarımızda Gaziantep'in 40 noktasında sınav başvuru noktası oluşturduk."

Sınavın 4 kategori şekilde gerçekleştireceği bilgini veren Kurt, "Her yaştan vatandaşlarımızın bu sınava iştirak etmelerini bekliyoruz. Geçen yıla oranla sınava olan ilginin arttığını görüyoruz. Kayıtlarımıza 27 Kasım'da başlamamıza rağmen on gün bir zaman dilimi geçmiş ve şu an itibariyle bine yakın kişi kayıt yaptı. Biz, Allah'ın izniyle vatandaşlarımıza peygamber efendimizin hayatıyla ilgili bu sınava katılmaları için şehrin birçok noktasına cam afişleri astık. Esnaflarımızı ziyaret edeceğiz ve yine kayıt noktalarımızı artırmaya çalışacağız. Bu vesileyle çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızın da bu sınava katılmasını istiyoruz. Bu konuda da bütün gayretimizi seferber ediyoruz." dedi.

Sınava gençlerin yoğun bir ilgi gösterdiğini ifade eden Kurt, "Bizi burada ziyadesiyle memnun, mutlu eden şey, sınavımıza gençlerimizin çok daha fazla önem göstermesi ve yarışmaya katılma talepleri, bizi çok daha fazla mutlu ediyor. Şu ana kadar kayıt yapanların çoğunun gençlerimizin olduğunu görüyoruz ve bu durum bizi oldukça çok sevindirdi." ifadelerini kullandı.

"Efendimizi anlamadığımız için zalimlerin, müstekbirlerin zulümleriyle karşı karşıya kalıyoruz"

Kurt, sınavı düzenlemelerindeki amaçlarının Hz. Muhammed'in hayatının okunmasını ve yaşanmasını sağlamak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bundan dolayı 'O'nu oku, O'nu yaşa' temasını seçtik. Yarışmaya katılacak olan her kardeşimizin O'nu okuması ve okuduktan sonra O'nu yaşamasıdır. Malumunuz, peygamber efendimizi okumayan, özelde İslam coğrafyasında ve genelde tüm dünyada, efendimizi tanımayan ve O'nun hayatını kendi hayatına uygulamayan bireyler olarak maalesef müstekbirler tarafından hep zulüm görüyoruz. Dolayısıyla bunu bireysel, toplumsal ve devletsel alanda düşünebiliriz. Efendimizi anlamadığımız ve tanımadığımız için zalimlerin, müstekbirlerin zulümleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Eğer biz efendimizin hayatını öğrenirsek, hayatımıza tatbik edersek ve yaşarsak bir araya geleceğiz, yekvücut olacağız. Şu an değerlerimizden olan Kudüs meselesinde olduğu gibi zalimler ve müstekbirler, bu kadar rahat ve kolay Müslümanların değerlerine saldıramayacaklar. Onun için de diyoruz ki; biz efendimizin hayatını okumalıyız, yaşamalıyız, anlamalıyız ve hayatımızda tatbik etmeliyiz."

Bu sınavın kaybedeni olmadığının altını çizen Kurt, Hz. Muhammed'in hayatının okunması, yaşanması ve Müslümanların hayatına tatbik etmesinin ziyadesiyle bir kazanç olduğunu belirterek, 17 Şubat 2018 tarihinde düzenlenecek 5 umre ödülü ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği Siyer Sınavı başvurularının 27 Ocak 2018 tarihine kadar da devam edeceğini ifade ederek, tüm Gaziantep halkının da bu sınava katılmasını istedi.

4 yıldır düzenli olarak Siyer Sınavı'na katıldığını belirten Hamit Kaplan, bu sınava kayıtsız kalınmaması gerektiğini ve sınav vesilesiyle de Hz. Muhammed'in hayatını öğrendiklerini belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformu'na teşekkür etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55