,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C

Gaziantep’te okul birincilerine bilgisayar hediye edildi

Gaziantep’te okul birincilerine bilgisayar hediye edildi
​Gaziantep’te 2016-2017 eğitim-öğretim yılını başarı ile tamamlayarak okul birincisi olan 155 öğrenciye düzenlenen törenle dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Gaziantep'te 2016-2017 eğitim-öğretim yılını başarı ile tamamlayarak okul birincisi olan 155 ortaokul ve lise öğrencisi dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki okullarda eğitim gören ve okullarında başarılı olan öğrencilere daha önce eşofman takımı, futbol topu ve spor ayakkabı ile bisiklet hediye eden Şahinbey Belediyesi bu kez de 2016-2017 eğitim-öğretim yılını başarı ile tamamlayarak okul birincisi olan 155 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye etti.

Şahinbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile protokol üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya törende yaptığı konuşmada, Şahinbey ilçesinin Türkiye’deki birçok ilden daha büyük olduğunu, ilçe nüfusunun Suriyeli sığınmacılarla birlikte bir milyonu bulduğunu söyledi.

Eğitime verdiği desteklerden dolayı belediyeye de teşekkür eden Yerlikaya, sadece okul birincilerine değil okul ikinci ve üçüncülerine de bilgisayar hediye dilmesi konusunda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan söz aldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, başarılı olan öğrencilerin gelecekte Gaziantep'i şekillendireceğini belirterek, “Şahinbey ilçemizde 66 lise 89 ortaokul birincisi olmak üzere 155 okul birincimize laptoplarını vereceğiz. Bu basit bir bilgisayar dağıtım programı değil. Bu öğrenciler bizim değerlerimiz. Eğitim her şeyimiz. Çünkü dinimizin ilk emri ‘oku’ ve biz sürekli okumaya, çalışmaya ve kendimizi geliştirmeye mecburuz. Eğitim için elimizden ne geliyorsa onlar için yapmaya hazırız.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere diz üstü bilgisayarları hediye edildi. Hediyelerini alan öğrenciler duygu ve düşüncülerini İLKHA ile paylaştı.

Öğrencilerden Dumlupınar Anadolu Lisesi birincisi Merve Çıngı, okul birincisi olduğu için çok mutlu olduğunu, başarılı olmanın sırrının çok ders çalışmaktan geçtiğini söyledi.

Öğrencilerden Dilber Demir de, ödül aldığından dolayı çok mutlu olduğunu ve öğrenci arkadaşlarına ise sınavlarında heyecan yapmamalarını, derslerine iyi çalışmalarını, azimli olduklarında, ailelerinin desteklerini aldıklarında başarının kendiliğinden geldiğini ifade etti.

Ahmet Kayapınar da, eğitim hayatlarında kendilerine lazım olacak olan bilgisayar ödülünü kazandığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Fatma Betül Yılmaz da, başarılı olmak için mutlaka derslere çok çalışmak gerektiğini ve kendisine bu imkanı sunan yetkililere teşekkür etti. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55