,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Gaziantep’te öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı

Gaziantep’te öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı
Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından ilçede bulunan okullarda eğitim gören öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı. Kırtasiye yardımının ilk etabı Kahvelipınar Mahallesi’ndeki Şehit Gökmen Adıgüzel İlkokulunda gerçekleştirildi.

​Üç aylık yaz tatilinin ardından 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki okullarda eğitim gören öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Çanta ve kırtasiye dağıtım törenine; Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra ilçe kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının bütün tüm öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını, öğrenciler için başarılı bir eğitim öğretim yılı olmasını diledi.

Mete, “Bu memleketin kahramanı bitmez. Düşmanımız ne kadar çok olursa olsun, Allah’a hamdolsun onlarla baş edecek yiğitlerimiz var, aynı zamanda yetişiyorlar. Bizim yetiştireceğimiz bu evlatlarımız, memleketin dünya üzerinde hak ettiği yeri almasında önemli görevler üstleneceklerdir.” dedi.

Şahinbey Belediyesi ve Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na eğitime destek vermesinden dolayı teşekkür eden Mete, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtılacağını söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da 2009 yılından bu yana her yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye desteği verdiklerini belirtti.

 “Eğitim her şeyin başı olduğu gibi dinimizin de ilk emri de ‘oku’ dur” diyen Tahmazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle bizim her gün yeni bir şey öğrenerek, hayatımıza bir değer katmamız gerekiyor. Beşikten mezara kadar eğitime ve öğrenmeye devam edeceğiz. Ülkemizin gelecekte nasıl bir şekil alacağı da bu minik yavrularımızın eğitimine bağlı. Bunun için yöneticilerimize, öğretmenlerimize, anne ve babalara büyük görevler düşüyor. Gaziantep hızla büyüyen bir şehir. Hükümetimizin de eğitim alanında önemli yatırımları var. Şu anda Türkiye’de en büyük bütçe eğitime gidiyor.”

Tahmazoğlu, ayrıca Şahinbey ilçesinde okuyan bütün ilkokul ve anasınıfı öğrencilerine boyama seti dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından sınıflarda öğrencilere çanta ve kırtasiye dağıtımı yapıldı.

Çanta ve kırtasiye dağıtımının ardından gazetecilere bir açıklama yapan Tahmazoğlu, 2009 yılından bu yana her yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye desteği verdiklerini ve bu yılda 20 bin öğrenciye kırtasiye desteği sağlayarak toplamda 98 bin 118 öğrenciye ulaşacaklarını ifade etti. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55