,
  • BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Gaziantep'te Kur'an yârenleri camilerle buluştu

Gaziantep'te Kur'an yârenleri camilerle buluştu
Okulların tatil olmasıyla beraber Gaziantep'teki tüm camiler ile Kur'an kurslarında, yaz Kur'an kursları büyük bir coşku ile başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, "Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel" sloganı ile düzenlenecek yaz Kur'an kursları başladı.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Gaziantep'te, il ve ilçe müftülükleri tarafından yaz Kur'an kursları, düzenlenen törenlerle başlarken, çocuklar ve gençler, kurslara büyük bir ilgi gösterdi.

Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar, aynı zamanda kendileri için oluşturulan spor alanlarında güzel vakit geçirecekler.

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve kentteki tüm camiler ile Kur'an kurslarında başlayan yaz Kur'an kurslarının resmi açılışı Şehitkâmil ilçesindeki Ukkaşe bin Mihsan Camii'nde düzenlenen törenlerle başladı.

Açılış programında bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Yaz Kur'an Kurslarımız camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda 27 Haziran itibariyle başlamış bulunuyor. Yaz Kur'an kurslarımız vesilesiyle çocuklarımız, hem huzurlu bir tatil dönemi geçirecek hem de tertemiz zihinlerini hidayet kaynağı Kur'an'la besleyerek Peygamber sevgisini, temel dini bilgileri ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkânı bulacaktır. Sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle tanışacak; yürekleri birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla dolacaktır." dedi.

Hazırlar, "Bizler biliyoruz ki bir çocuğun, bir gencin kalbine İslam'ın güzelliği, Kur'an'ın sevgisi, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sevgisi düşerse bu onu yüceltir. Yaz Kur'an kurslarımız ve eğitim materyallerimiz, çocuklarımızın yeteneği, bilgisi, beklentisi, ilgisi ve yaşının gerektirdiği özellikleri dikkate alınarak yürütülecektir." ifadelerini kullandı.

Yaz Kur'an Kursları süreciyle ilgili de bilgi veren Hazırlar, 2022 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretimin 26 Ağustos'a kadar devam edeceğini, 4-6, 6-14 ve 14-22 yaş aralığı kategorilerde yüz yüze gerçekleştirileceğini, eğitimlerin talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacağını ve 8 hafta devam edeceğini belirtti.

2022 yılında gündüzlü eğitim veren yaz Kur'an kurslarıyla birlikte yatılı eğitim almak isteyen 12-18 yaş arası gençler için hazırlanan "Yatılı Yaz Kur'an Kursları Programı"nın da uygulanacağını belirten İl Müftüsü Hazırlar, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı 2022 Yılı Yatılı Yaz Kur'an Kurslarında eğitim-öğretimin 18 Temmuz-12 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55