,
  • BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

Gaziantep’te “Kudüs; Ümmetin Özgürlük Davası” konferansı düzenlendi

Gaziantep’te “Kudüs; Ümmetin Özgürlük Davası” konferansı düzenlendi
Gaziantep’te Peygamber Sevdalıları Vakfı ve İTTİHADUL ULEMA tarafından “Dünya Kudüs Haftası” dolayısıyla “Kudüs; Ümmetin Özgürlük Davası” sloganıyla düzenlenen konferansa halk yoğun ilgi gösterdi.

 

Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Filistin Alimler Birliği tarafından Mirac Gecesi'nin de içerisinde bulunduğu hafta olan Recep ayının son haftası ilan edilen "Dünya Kudüs Haftası" dünyanın dört bir tarafında ve Türkiye’de büyük bir coşkuyla tertip ediliyor.

Kudüs için atılan her adımı değerli olduğuna dikkat çekilen konferansta, Kudüs davasının sadece Filistin'de yaşayanların olmadığı, tüm Müslümanların davası olduğu vurgulandı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği konferans akşam saatlerinde kentteki bir düğün salonunda yapıldı. 

Sunuculuğunu Recep Fidancı’nın yaptığı konferans, Hafız Muhammed Göçer’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gaziantep’te “Kudüs; Ümmetin Özgürlük Davası” konferansı düzenlendi

 

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Yusuf Tutak, tüm Müslümanların, Kudüs davasına sahip çıkmakla ve Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturmaya çalışmakla mükellef olduğunu ifade etti.

“Kudüs davası hepimizin davasıdır”

Tüm Müslümanların kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, büyüğüyle, küçüğüyle, genci ve yaşlısıyla Kudüs’e sahip çıkması gerektiğini belirten Tutak, “Kudüs davası sadece küçüklerin, askerlerin, alimlerin, erkeklerin, kadınların değil, Kudüs hepimizindir, Kudüs davası hepimizin davasıdır. Küçüçük çocuklar Kudüs’te ellerindeki taşlarla gidip tanklara kafa tuttuklarında bizim burada göğsümüz kabarıyor, başımız dik oluyor. Burada olan kızlar, erkekler, küçükler, büyükler; her biriniz Kudüs’ün birer neferi olacaksınız. İnşallah hep beraber Kudüs’ün birer neferi olacağız.” dedi.

Kudüs'ün yeni Selahaddin-i Eyyübileri beklediğini vurgulayan Tutak, Müslümanların Kudüs davasına sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Program daha sonra küçük kız çocuklarının Kudüs şairi Mehmet Akif İnan’ın yazdığı “Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde” şiirini seslendirmesiyle devam etti.

Gaziantep’te “Kudüs; Ümmetin Özgürlük Davası” konferansı düzenlendi

 

Şiirin ardından Filistinli Alimler Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Muhenna, bir konuşma gerçekleştirdi.

Kudüs’ün fethedilmeyi beklediğini Muhenna, Kudüs’ün esaretten kurtarılması ve tekrar özgürlüğüne kavuşması için herkesin üzerine düşen yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

“Kudüs bilinciyle yetişmiş gençler Kudüs’ün fethinde muhakkak pay sahibi olacaklar”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın işgal altında olduğuna dikkat çeken Muhenna, “Kudüs ve Mescid-i Aksa, İngilizlerin başka bir işgalinden sonra Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı Yahudilere teslim etmesinden sonra yine işgal edilmiştir. Şu anda Peygamberin manevi fetih mesajını tam manasıyla kavrayıp, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı tekrar fethedecek mücahitleri beklemektedir. Bu salonda Kudüs bilinciyle yetişmiş gençler Allah’ın izniyle Kudüs’ün fethinde muhakkak ki pay sahibi olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Her Müslüman’ın, Kudüs’ü kendisine bir dava haline getirmesi gerektiğini ifade eden Muhenna, tüm Müslümanların Hazreti Ömer, Selahattin-i Eyyübi ve Abdulhamit Han gibi Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için çabalaması çağrısında bulundu.

Kudüs davasının çok büyük bir dava ve insanları da yücelten bir dava olduğunu ifade eden Muhenna, “Eğer mübarek bir insan olmak istiyorsanız, Allah’ın yanında değerli, yüce bir insan olmak istiyorsak, mübarek olan bu davaya omuz vermeniz gerekiyor.” diye konuştu.

Gaziantep’te “Kudüs; Ümmetin Özgürlük Davası” konferansı düzenlendi

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından etkinlik, Kudüs konulu sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Konuşmaların ardından program yapılan dua ile son buldu.

Konferansa, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep İl Koordinatörü Mehmet Taş, Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Müslüm Yıldız, STK temsilcileri, alimler ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55