,
  • BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Gaziantep'te “İstihdam Seferberliği” toplantısı

Gaziantep'te “İstihdam Seferberliği” toplantısı
Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (GAOSB), İŞ-KUR Gaziantep İl Müdürlüğü, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Güneydoğu Anadolu Şubesi ve PERYÖN işbirliğinde İstihdam Seferberliği Teşvikleri Toplantısı düzenlendi.

​Gaziantep’te “İstihdam Seferberliği Teşvikleri Toplantısı”nda konuşan Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, firmaları yeni istihdam seferberliği teşviklerinden faydalanmaya davet etti.

Toplantıda konuşan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, kentteki firmaları yeni istihdam seferberliği teşviklerinden faydalanmaya davet ederek, bu sürecin hem işveren tarafını hem de işe alınan insanları mutlu edeceğini söyledi.  

Ünverdi, Türkiye üzerinde dün olduğu gibi bugünde oyunlar oynanmak istendiğine dikkat çekerek, “Bugün de ekonomi üzerinden ülkemizin üzerine geliyorlar. Geçtiğimiz hafta cuma günü dolar kuru aniden yükseldi ve Pazartesi günü tekrar düştü. Bu sürede ne oldu da, bizim ekonomimizde 3 gün içerisinde ne değişti bu dalgalanma yaşandı? Çünkü ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor. Bu oyunları bertaraf edebilmemiz için ekonomik olarak güçlenmemiz lazım. Bunun için de insanlarımızın iş ve aş bulabiliyor olması, üretime katkıda bulunması büyük önem taşıyor. Bunun için istihdam seferberliği başlatıldı ve biz de iş dünyamızı ‘Burası Gaziantep Burada İş Var’ sloganıyla bu seferberliğe katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

Bu süreçte madalyonun iki tarafına da bakmak gerektiğine vurgu yapan Ünverdi, firma sahiplerinin istihdam seferberliği ile sunulan teşviklerden faydalanarak üretimlerine güç katacaklarını ve diğer tarafta ise işe yerleştirilen insanların evlerine aş, ekmek götürebileceklerini kaydetti.

Ünverdi, “Dünya ekonomisinde bir sıkıntı var. Kendimize özgü problemlerimiz yok değil. Ama hepimiz üzerimize düşen görevi koşullar ne olursa olsun yerine getirmek zorundayız. İstihdam seferberliği ile 2,5 milyon insanımızın iş sahibi olması hedefleniyor. Bu kardeşlerimizi 4 kişilik bir aile olarak düşünecek olursak bu da 10 milyon insan anlamına geliyor. Bu seferberlikle sayesinde 10 milyon insana ekmek, aş sağlanmış olacak. Maaş alan insan markete gidecek, manava, kasaba gidecek. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu sayede bir dolaşım sağlanacak, piyasalar canlanacak. Bu insanlar üretime katkıda bulunacak ve hem işveren hem de işe alınan mutlu olacak.” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in son iki aylık ihracat performansına işaret eden Ünverdi, sözlerini şöyle tamamladı:

“2019’un ilk iki ayında Gaziantep’ten 1 milyar 162 milyon dolar ihracat yaptık. İhracatta yükselen bir çizgimiz var. İnşallah seçim atmosferinden çıkılmasıyla da piyasalar daha da rahatlar ve işlerimiz daha da artar.”

Gaziantep İŞ-KUR İl Müdürü Siraç Ekin de istihdam programları ve yeni istihdam teşvikleri hakkında bilgiler vererek firmaları yeni istihdam seferberliğine katılmaya davet etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55