,
  • BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Gaziantep’te "İstihdam fuarı" açılış toplantısı yapıldı

Gaziantep’te "İstihdam fuarı" açılış toplantısı yapıldı
Gaziantep'te UNHCR) tarafından finanse edilen "Suriyeli Mültecilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılıklarının Ekonomik Fırsatların Arttırılması Yoluyla Desteklenmesi" projesi kapsamındaki istihdam fuarının seminer açılışı yapıldı.

​Gaziantep'te "Suriyeli Mültecilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılıklarının Ekonomik Fırsatların Arttırılması Yoluyla Desteklenmesi" projesi kapsamındaki istihdam fuarının seminer açılışı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından finanse edilen Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) ve Gaziantep Sanayi Odası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ortaklığında yürüttüğü "Suriyeli Mültecilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılıklarının Ekonomik Fırsatların Arttırılması Yoluyla Desteklenmesi" projesi kapsamındaki istihdam fuarının seminer açılışı yapıldı.

GSOMEM’de yapılan seminere, BM Gıda ve Tarım Örgütü Program Sorumlusu  Sheikh Ahaduzzaman, GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı ve GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nihat Deme, Sosyal Sigortalar Kurumu İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞ-KUR İl Müdürlüğü, Göç İdaresi İl Müdürlüğü, FAO, UNHCR ve ilgili yerel kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı ve GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi,  Gaziantep’in 177 ülkeye ihracat yaptığını ve yaklaşık 13 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ile ülkemizin en önemli sanayi bölgelerinden birisi olduğunu söyledi.

Ünverdi, Gaziantep’in bölge ülkelerindeki istikrarsızlıkların etkileri, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, hammadde ve diğer maliyetlerdeki artışlara rağmen güçlü sanayi alt yapısı ve girişimci ruhuyla da Türkiye ekonomisine katkı yapmaya devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sanayimizde yaşadığımız en önemli sorunlardan birisi de kalifiye insan kaynağıdır. Geniş bir imalat yelpazesine sahip olan kentimizde her sektörde vasıflı eleman eksikliğinden söz etmek mümkündür. Özellikle de yoğun rekabet ortamında dünya piyasalarına üretim yapan ve sahip olduğu bu pazarların devamlılığını sağlamak isteyen firmalarımız yeni teknolojileri takip etmek, işletmelerinde uygulamak için, yetişmiş ve kalifiye elemana ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyaçtan hareketle hem sanayimize kalifiye eleman yetiştirmek hem de sanayicilerimizin teknolojik gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla da toplantımıza ev sahipliği yapan GSO Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’ni kurduk."

Merkezin yaklaşık 11 bin metrekare alanda kurulduğunu, 20 atölye ve laboratuvar, 28 eğitim salonu ile meslek edinmek isteyenlere ve mesleklerini geliştirmek isteyenlere eğitimler verildiğini kaydeden Ünverdi, "Merkezimiz hem vatandaşlarımıza hem de ülkelerindeki savaş nedeniyle ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeli kardeşlerimize meslek edindirerek Gaziantep’in sanayisine eleman kazandırmaktadır. Gaziantep’te toplam 380 kişinin yararlandığı ‘FAO’ projesi ile de gıda ve ambalaj sektörünün ihtiyacı olan elemanlar yetiştirilmiş ve işbaşı eğitimleri için özel sektöre gönderilmiştir. Kursiyerlere verilen temel eğitimler neticesinde, uygulamalı eğitimler için odamızla işbirliği yapan firmalarımıza projemize katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Ünverdi, proje ile hem sanayinin ihtiyacı olan elemanların yetiştirildiğini hem de ihtiyaç sahiplerine meslek kazandırdığı bilgisini de verdi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü Program Sorumlusu  Sheikh Ahaduzzaman da , Suriye’de yaşanan savaştan dolayı gelen Suriyelilere Türkiye’nin çok güzel bir misafirperverlik örneği sergilediğini belirtti.

Konuşmaların ardından semire katılanlara, geçici koruma altındaki Suriyelilerin yasal statüleri, çalışma izinleri, çalışma izni başvuru usulleri; geçici koruma altındaki Suriyeli mevsimlik tarım işçilerine yönelik muafiyetler konularında bilgi verildi.

İstihdam Fuarı’na, 5 Aralık Salı günü 41 üretici ve 150 kursiyerin ve 6 Aralık günü de 32 firma sahibi ve 180 kursiyerin katılması bekleniyor. Fuarda ayrıca İŞ-KUR standlarında kursiyerlere İŞ-KUR’un aktif işgücü hizmetleri hakkında da bilgi verilecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Döviz kurlarında son durum28 Mart 2024 Perşembe 09:13
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?27 Mart 2024 Çarşamba 10:33
  • Brent petrolün varil fiyatı 84,86 dolar27 Mart 2024 Çarşamba 10:22
  • Döviz kurlarında son durum27 Mart 2024 Çarşamba 10:14
  • Bakan Şimşek'ten deprem bölgesi için "uygun maliyetli finansman desteği" açıklaması26 Mart 2024 Salı 21:50
  • Brent petrolün varili 86 dolar seviyesinde26 Mart 2024 Salı 11:31
  • Döviz kurlarında son durum26 Mart 2024 Salı 11:12
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?26 Mart 2024 Salı 09:40
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?25 Mart 2024 Pazartesi 16:03
  • İşsizlik rakamları açıklandı25 Mart 2024 Pazartesi 10:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55