,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Gaziantep'te hayırsever aile 32 derslikli okul yaptıracak

Gaziantep'te hayırsever aile 32 derslikli okul yaptıracak
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan “100. Yılda 100 Hayırsever” kampanyası kapsamında Gaziantep’e yeni bir okul daha kazandırılıyor.

Şehitkamil ilçesinin Karşıyaka Mahallesi'ne yaptırılacak olan 32 derslikli ortaokul için Gaziantep Valiliği, Şehitkamil Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Belediyesi ile hayırsever aile arasında protokol imzalandı.

Valilikte düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, “100. Yılda 100 Hayırsever” kampanyasının Gaziantep modeli ile hayata geçirildiğini söyledi.

Gül, “Karşıyaka Mahallesi’nde yapılacak okul için kamulaştırma ile işe başladık. Üç kurum birlikte kamulaştırdık. Hayırseverlerimiz Murat ve Ünal kardeşler de bu mahallede yetiştiklerini ve büyüdükleri mahalleye okul yaptırmak istediklerini belirttiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Hayırseverimizin kendisi binayı yapacak, YİKOB kontrol edecek. 32 derslikli okulumuz inşallah bir sonraki eğitim-öğretim yılına yetişerek Karşıyaka’daki okul ihtiyacı sorununu ortadan kaldıracak.” dedi.

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı da Karşıyaka bölgesinin okul ihtiyacının fazla olduğu bir bölge olduğuna değinerek hayırseverlere böylesi güzel bir hayra vesile oldukları için teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Atacağımız imza ile o bölgedeki çocuklarımızı ikili eğitimden kurtaracağız. Kamulaştırma ile altyapı sorunu çözüldü, üstyapı noktasında da hayırsever ailemizin devreye girmesi ile o bölgenin çocukları ve gençleri için çok büyük bir fırsat olacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise Karşıyaka Mahallesine yaptırılacak 32 derslikli okul ile ikili eğitimin yapıldığı Şahinbey Ortaokulu, Mustafa Çolakoğlu ve Ticaret Borsası Ortaokulu’nun normal eğitime geçirileceğini dile getirdi. 

YİKOB Başkanı Alper Çifçi, Gaziantep’e böyle güzel bir yapıyı kazandırdıkları için hayırseverlere ve tüm paydaş kurumlara teşekkür etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da, “Karşıyaka bölgesi bizim nüfusumuzun en yoğun olduğu bölgelerden bir tanesi. Bu bölgede yer sorunumuz had safhadaydı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın başlattığı, YİKOB’un da devam ettiği noktada arsa meselemiz çözülmüştü. Hayırseverlerimizin bu okul kampanyasında da özellikle Karşıyaka’yı tercih ediyor olması memnuniyet verici bir hadise oldu. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverler Murat ve Ünal Ercan ise, hayra vesile olan herkese teşekkür ederek duydukları memnuniyet dile getirdiler.

Konuşmaların ardından paydaş kurumlar ve hayırsever aile arasında protokol imzalandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55