,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C

Gaziantep'te eller Yemen ve Doğu Türkistan için duaya kalktı

Gaziantep'te eller Yemen ve Doğu Türkistan için duaya kalktı
HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Doğu Türkistanlı Müslümanlara sahip çıkmak ve Komünist Çin hükümetinin yaptığı zulme sessiz kalmamak amacıyla düzenlenen sabah namazı programında eller Yemen ve Doğu Türkistan için duaya kalktı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen sabah namazı programında, eller, Yemen ve Doğu Türkistan için duaya kalktı.

Şehitkâmil ilçesi Demir Kardeşler Camiinde "Şimdi Yemen ve Doğu Türkistan İçin Dua Vakti" temasıyla düzenlenen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda, Yemen ve Doğu Türkistanlı Müslümanlar başta olmak üzere İslam coğrafyasında zulme uğrayan tüm Müslümanlar için dua edildi.

Kılınan sabah namazının ardından cami avlusunda toplanan gençlere cami cemaati de destek verdi. Kar yağışı altında yapılan duada, eller Yemen ve Doğu Türkistan için açıldı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır, yaptığı duada, açlıktan ölümlerin ve insanlık krizinin yaşandığı Yemen başta olmak üzere, Doğu Türkistan, Filistin, Suriye, Arakan ve kan ağlayan İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlerin son bulmasını temenni etti.

Müslümanların perişan bir halde olduğuna, çocukların açlıktan öldüğüne, kadınların tecavüze uğradığına, mukaddes yerlerin işgal edildiğine ve camilerin bombalandığına dikkat çeken Çakır, zulüm gören bütün Müslümanların karanlıklardan aydınlığa çıkması ve yaşanan sıkıntıların son bulması niyazında bulundu.

Yapılan duanın ardından İLKHA’ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, ümmetin dağınıklığını fırsat bilen batı ve yerli işbirlikçilerinin tüm İslam coğrafyasını savaş alanına çevirdiğini söyledi.

"İslam coğrafyasındaki zulme sessiz kalınmamalı!"

İslam coğrafyasındaki zulümlere sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Erat, "Şu anda Yemen’de çocuklar açlıktan ölüyor. Filistin’de her gün kardeşlerimiz bombalanıyorlar. Doğu Türkistan’da, Çinliler her bir eve bir erkeklerini yerleştirerek, onların namuslarını ayaklar altına alıyorlar. Yine Myanmar'da kardeşlerimiz doğranıyor. Kısacası İslam âlemi şu anda darmadağın bir hale gelmiş." dedi.

"Emperyalistler zaaflarımızdan ve eksiklerimizden istifade ediyorlar"

Söz konusu durumun tek sebebinin ise Müslümanlar arasındaki ihtilaf olduğuna vurgu yapan Erat, "Bizim inancımıza tam manasıyla bağlı olmayışımızdandır. Ümmetin şu an derin uykuda olmasındandır. Dolayısıyla şu anda emperyalist ülkeler İslam âlemini darmadağın bir hale getirmişler. Bizim zaaflarımızdan ve eksiklerimizden istifade ediyorlar. Şu anda da İslam âlemini yakıp kavuran en önemli iki tane sebep var.  Bir tanesi kavmiyetçilik; diğeri mezhepçiliktir. Özellikle şu anda Yemen'de mezhepçilikten dolayı Müslümanlar birbirlerini öldürüyorlar ve birbirlerinin kanına giriyorlar. Bundan dolayı özellikle İslam ülkelerinin liderlerinin inisiyatif almaları gerekiyor. Özellikle Yemen ile ilgili Türkiye ve İran inisiyatif alıp, diğer İslam ülkelerinin de liderleriyle bir araya gelip mutlaka bir çözüm bulmaları gerekiyor. Doğu Türkistan’daki Müslümanlarla ilgili de bir girişimde bulunulmalı. Onların feryadı gerçekten arşı alayı titretiyor ve buradaki Müslüman kardeşlerimizin zindanlara atılıyor, namusları kirletiliyor. Her türlü zulme maruz kalıyorlar. Maalesef tüm İslam âlemi ve dünya buna seyirci kalıyor." ifadelerini kullandı.

"Çözümümüzü kendimiz üretmeliyiz"

Müslümanların, sorunlarını dış devletlere havale etmemesi gerektiğine işaret eden Erat, son olarak şunları kaydetti:

"Bizim çözümümüz mutlaka kendi içimizde olmalıdır. Hiçbir zaman emperyalist ülkeler sadra şifa olmazlar, hiçbir zaman bize bir çözüm bulmazlar. Mutlaka kendi çözümümüzü kendimiz üretmeliyiz ve bu konuda İslam ülkeleri mutlaka inisiyatif almalıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Telefonda görüştüler

Telefonda görüştüler

Telefonda görüştüler

Telefonda görüştüler

Telefonda görüştüler

Telefonda görüştüler

Telefonda görüştüler

Telefonda görüştüler

Telefonda görüştüler

Telefonda görüştüler

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55