,
  • BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

Gaziantep’te Corona virüs nedeniyle evde kalan öğrencilere kitap seti dağıtılacak

Gaziantep’te Corona virüs nedeniyle evde kalan öğrencilere kitap seti dağıtılacak
Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi, Corona virüs salgını nedeniyle öğrencileri evde kaldıkları süre boyunca okumaya teşvik etmek ve başarı oranlarını da arttırmak için ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine çeşitli kitaplar hediye ediyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılacak kitaplar Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç’ın katıldığı törende İl Mili Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

“Bu kitaplar öğrencilerimiz için evlerinde ders çalışırken bir fırsat oldu”

Törende açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kitapların Şahinbey Belediyesi tarafından temin edildiğini belirterek, “Valiliğimizin koordinesinde Gaziantep’teki tüm öğrencilere ve başarılı olan öğrencilere soru bankası dağıtımıyla ilgili bir projemiz vardı. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Şahinbey’deki öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kitapları kendileri temin ettiler. Aynısını Şehitkamil ve Büyükşehir Belediyemizde yaparak diğer ilçelerimizin ihtiyaçlarını temin ettiler. Bugün 10 bin kitabı Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Bu kitaplar öğrencilerimiz için evlerinde ders çalışırken bir fırsat oldu. Çocuklarımızdan ve gençlerimizden bu kitaplardan olabildiğince faydalanmalarını istiyoruz.” dedi.

“Öğrencilerimizin daha çok kitap okumasını amaçlıyoruz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, dağıtılan kitaplarla öğrencilerin başarı oranını daha da arttırmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Öğrencilerimiz bizim gözbebeğimizdir. Onların eğitim başarısı bizler için çok önemli. Öğrencilerimizin daha başarılı olması için onlara Valimizin, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde bizler deneme sınavları yapıyoruz. Deneme sınavları sonrasında öğrencilerimizin başarılarını arttırmak için 10 bin set 60 bin soru bankası kitabını öğrencilerimize dağıtıyoruz. Bunların içerisinde Fen, teknoloji, matematik, inkılap tarihi, din kültürü, Türkçe ve İngilizce soru bankası kitaplarımız bulunuyor.  Öğrencilerimiz bu soru bankalarına çalışırlarsa inşallah sınavda çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Şu süreçte evlerinden çıkamayan öğrencilerimizin bunu fırsata çevirip daha çok ders çalışmalarını ve kitap okumalarını için teşvik etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın daha çok kitap okumasını amaçlıyoruz. Onlar kitap okudukça biz de kitap okumaya devam edeceğiz. Şu ana kadar dağıttığımız kitap sayısı 5 milyonu aştı. Her ay ödüllü kitap okuma yarışmasını da düzenlemeye devam edeceğiz. Katkılarından dolayı Valimiz Davut Gül’e, Kaymakamımız Cemalettin Yılmaz’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe’ye ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdal Kılınç’a e teşekkür ediyorum.”

“Bu setlerle birlikte öğrencilerimiz sınavlara çok iyi hazırlanacak”

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise, dağıtılan kitapların öğrenciler için önemli destek sağlayacağını belirterek, “Tüm dünyayı saran Corona virüs nedeniyle eğitime bir süre ara verdik. Çocuklarımız da evde eğitim görüyor. Bizlerde çocuklarımız için Valimizin koordinatörlüğünde çok güzel bir çalışma yaptık. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun temin ettiği bizlerin ise belirlemiş olduğu 6 tane kitaptan oluşan soru bankası hazırladık. Bunları inşallah öğrencilerimize ulaştıracağız. Bu kitaplarımız sınavda çıkan 6 ayrı dersten oluşan sorularla ilgili. Bu setlerle birlikte öğrencilerimiz sınavlara çok iyi bir şekilde hazırlanacak. Sınavlarda öğrencilerimizin okulda gördüğü eğitim kadar başarılı olacağına inanıyorum. Geçtiğimiz günler içerisinde ödüllü deneme sınavı yapmıştık. Sekizinci sınıflardan ilk 10 bine giren her öğrencimiz için 6 derslik toplamda 6 kitaptan oluşan set hediye etmiş olacağız. Yine salgından dolayı kitap dağıtımında kalabalık oluşmaması için de okul yöneticilerimiz öğrencilerimizi tek tek davet edip kitaplarını teslim edecekler. Bu önemli projede emeği geçen başta Valimiz Davut Gül’e ve Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç da dağıtılan kitaplarla öğrencilerin zamanlarını çok daha verimli geçireceklerini belirtti. (İLKHA)

video

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55