,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Gaziantep’te çiftçilere keçi dağıtımı

Gaziantep’te çiftçilere keçi dağıtımı
Gaziantep Araban'da “Kırsal Kalkınma Yatırımları Çiftçilerin Desteklenmesi” projesi kapsamında 20 çiftçiye 500 tane gebe keçi dağıtımı yapıldı.

Gaziantep’in Araban ilçesinde “Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme” projesi kapsamında çiftçilere gebe 500 adet keçi dağıtıldı.

‘Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme’ projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Araban ilçesine bağlı Eskialtıntaş mahallesinde düzenlenen törenle, küçükbaş hayvan besiciliği yapan 20 aileye 24’ü sütlük dişi gebe Kilis keçisi, 1’i de erkek Halep tekesi olmak üzere toplam 500 adet keçi ile birlikte 2’şer adet yemlik, 1’er adet suluk ve 500’er kilogram fenni yem dağıtımı yapıldı.

Araban ilçesinin Eski Altıntaş Mahallesi’ndeki dağıtım törenine, Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Araban İlçe Müdürü Yücel Kantar, Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan ve çiftçiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, projenin daha önce başka bir yerde uygulanmadığını belirterek, bundan dolayı çok şanslı olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, projenin önemini anlattı.

Bitkisel, hayvancılık ve gıda olmak üzere 3 konuyu gündeme getirdiklerini belirten Yılmaz, “Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için 20 aileye 24’ü sütlük dişi hamile Kilis keçisi, 1’er de erkek Halep tekesi dağıtımını yaptık. Amacımız Araban ilçesinde sütlük keçilerin gelişimini sağlamaktır.” dedi.

Yılmaz, “Gaziantep’e baktığınız zaman bizim 500 bin küçükbaş hayvanımız var. Antep peyniri piyasada ciddi manada rağbet gören ve satış değeri olan bir peynir. Antep peyniri tabi koyun ve keçi sütünden yapılıyor. Ama geneline baktığınız zaman ise koyun yaklaşık 120 gün süt sağarken keçi de 230 gün süt sağıyor. Dolayısıyla peynir yapımında da koyun sütünden daha ziyade keçi sütü etken oluyor.” diye konuştu.

Süt ve peynir üretiminde daha etkili olması ve çiftçilerin daha çok para kazanma imkânının bulunması nedeniyle projeyi hayata geçirdiklerini belirten Yılmaz, projeyle 20 aileye 25 tane keçi verdiklerini, bu hayvanların yüzde 90’ının gebe olduğunu belirterek, “Bu 500 tane hayvanın, 500’de yavrusu olmasıyla toplamda bin keçi olacak. Bin hayvanla bu köyün hayatı değişecek. İnşallah sizler bunları çoğaltırsınız, bundan sonra devam eder.” diye konuştu.

Verilen Kilis cinsi keçilerin çok verimli olduğunu ifade eden Yılmaz, bu hayvanlarla beraber her aileye 500 kilogram fenni yem ile 500 kilogram da ot balyası verileceğini aktardı.

Konuşmaların ardından kura çekilerek, çiftçilere gebe olan keçiler sahiplerine teslim edilirken, proje kapsamında keçi yardımı alan çiftçiler ise,  emeği geçenlere teşekkür etti.(İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55