,
  • BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Gaziantep'te cami öğrencileri eğlenerek Kur’an-ı Kerim okumayı öğreniyorlar

Gaziantep'te cami öğrencileri eğlenerek Kur’an-ı Kerim okumayı öğreniyorlar
Okulların tatil olmasıyla beraber Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel" sloganı ile düzenlediği yaz Kur'an kurslarına akın eden çocuklar, oynayarak ve eğlenerek Kur’an-ı Kerim’i öğreniyorlar.

Gaziantep'teki tüm camiler ile Kur'an kurslarında, yaz Kur'an kursları büyük bir coşku ile başladı. Kurslarda Kur’an-ı kerim dersi gören öğrencilerin sevinçleri gözlerinde okunuyordu.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Gaziantep'te, il ve ilçe müftülükleri tarafından yaz Kur'an kursları, düzenlenen törenlerle başlarken çocuklar ve gençler, kurslara büyük bir ilgi gösterdi.

Kursta Kur’an-ı Kerim dersi haricinde öğrencilere sosyal aktivitelerin de yaptırıldığını söyleyen Ulu Camii İmam Hatibi Abdullah Oktay, herkesin çocuğunu bu yaz tatilinde camilere ve Kur'an kurslarına göndermelerini istedi.

Çocukların yaz Kur’an kursunda daha da geliştiklerini ifade eden Oktay, “Bu, yıl içerisinde 1 senelik okul hayatında 72 saatken biz 8 haftada 130 saat olarak çocuklara eğitim veriyoruz.” dedi.

 

“Neslin ihyası kötülerin imhası ile değil yeni neslin eğitimiyle mümkündür”

Yaz Kur’an kurslarının yaygın eğitim alanında bir faaliyet olduğunu ifade eden Oktay, “Türkiye’nin tüm illerinde yaz Kur’an kursu sezonumuzu açtık. Bütün öğrencilerimize ve öğreticilerimize başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum. Yaz Kur’an kursları yaygın eğitim alanında kurs veren en önemli eğitim faaliyetlerimizden biridir. Çocuklarımız, yaz Kur’an kurslarında öncelikle yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i namazı, namaz sürelerini, namaz dualarını, dini bilgileri, görgü kuralları (adab-ı muaşeret) gibi dersleri en yoğun şekilde öğreniyorlar. Çocuklar buraya gelerek bilişsel, duysal, psikometri davranışları gelişiyor daha aktif hale geliyor. Bir neslin ihyası kötülerin imhası ile değil yeni neslin eğitim ve terbiyesizle mümkündür. Bizde inşallah yeni neslin eğitim ahlak terbiyesi noktasında elimizden gelen gayreti gösterip bütün kadromuzla bunu tabana yaymaya çalışacağız inşallah.” diye konuştu.

Yaz Kur’an kursuna katılan çocuklar, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin çok önemli olduğunu ifade ederek, herkesi Kur’an-ı Kerim öğrenmesi konusunda çağrıda bulundu.

Cami öğrencisi Alperen Yiğit Bozkurt

Herkesin Kur’an-ı Kerimi öğrenmesi gerektiğini ifade eden, Alperen Yiğit Bozkurt, “Buraya gelmemin amacı faydalı insan olup insanlara Kuran-ı Kerim’i öğretmeye çalışmaktır. Buradaki hocalarımız da sağ olsun bize derslerimizi veriyorlar. İlk önce harflerden başlıyor sonra telaffuz alıyoruz sonra Peygamberimizin hayatını işliyoruz. Bence Kur’an-ı Kerim’i herkesin öğrenmesi gerekiyor. Çünkü bizlerin kitabi olduğu için öğrenmemiz lazım. Çocuklarınızı camiye yazdırarak bu hayırdan yararlanabilirsiniz.” diye konuştu.

“Arkadaşlarım eğlenmeyi tercih ederken ben eğlenip öğrenmeyi tercih ettim”

Cami öğrencisi Muhammed Eyyüp Başar

Peygamber Efendimizin hayatını merak ettiğini ifade eden Muhammed Eyyüp Başar, “Kur’an öğrenmek için buraya geldim. Öbür çocuklar eğlenmeyi tercih ederken ben eğlenip öğrenmeyi tercih ettim. Kur’an-ı Kerim öğrenmeyi ve Peygamber efendimizin hayatını öğrenmeyi tercih ettim.” dedi.

Cami öğrencisi Mirhan Aydın

Mirhan Aydın ise, “Allah’ın bize verdiği emri öğrenmemiz lazım ve sağ olsunlar hocalarımız bize bunları öğretiyorlar. Allah’ın gönderdiği kitabi öğrenmeyi istedim ve çok sevinçliyim. Allah’ın kitabını herkesin öğrenmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kursa gelmekten büyü mutluluk duyduğunu ifade eden Elif Sena Avcı, “Öncelikle burada olduğum için çok mutluyum. Burada Peygamberimizin hayatını öğreniyoruz. Evde boş boş oturup gezeceğimize burada dini bilgiler öğreniyoruz. Burada arkadaşlıklar kuruyoruz. Hocalarımız bize Kur’an-ı Kerim ile ilgili birçok bilgi öğretiyor. İyi ki Kur’an-ı Kerim kursu açılmış iyi ki bize bu imkanlar sunulmuş.” dedi.

“Burada oyun oynayarak ezberlerimizi yapıyoruz”

Cami öğrencisi Elif Doğan 

Elif Doğan ise, “Ben Allah’ımı, Peygamberimi, duaları, süreleri kısacası dinimi merak ettiğim için geldim. Burada Elif-ba öğreniyoruz. Burada oyun oynayarak ilahi söyleyerek eğleniyoruz, ezberlerimizi yapıyoruz. Peygamber Efendimizin çocuklarının isimlerini ezberlemek için oyunlar oynuyoruz.” diye konuştu.

Cami öğrencisi Zeynep Yazga

Kur’an-ı Kerim öğrenmeyi çok istediğini ifade eden Zeynep Yazga ise, geçen sene yine gelmiştim ama öğrenememiştim bu sene hayırlısıyla Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğim.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55