,
  • BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Gaziantep’te "Bi Dünya Yeşil" projesi

Gaziantep’te "Bi Dünya Yeşil" projesi
Gaziantep’te “Bi Dünya Yeşil” projesi kapsamında toplam 111 bin metrekare alan üzerine kurulan 14’üncü etap “Bi Dünya Yeşil Ormanı”na düzenlenen törenle 11 bin 250 adet fidan dikildi.

Gaziantep’te "Bi Dünya Yeşil" projesi kapsamında düzenlenen törenle 11 bin 250 adet fidan törenle toprakla buluşturuldu.

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Gaziantep’te “Bi Dünya Yeşil” projesi kapsamında toplam 111 bin metrekare alan üzerine kurulan 14’üncü etap “Bi Dünya Yeşil Ormanı”na düzenlenen törenle 11 bin 250 adet fidan dikildi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından Arıl Mahallesi’nde oluşturulan ormanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur,  Muhtarlar, vatandaşlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak adına öğrenciler ile birlikte bu kampanyayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Fadıloğlu, “Bölgemizdeki ağaçlandırmaya katkı sağlamak adına her yıl mart ve kasım aylarında bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu organizasyonun adına da ‘Bi Dünya Yeşil Kampanyası’ dedik. Bu çalışmada özellikle öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılamak için ile birlikte bu kampanyayı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

 Fidanları sadece dikmekle kalmadıklarını belirten Fadıloğlu, şunları kaydetti: “Bu fidanları diktikten sonra yaklaşık 2 yıl bu fidanlarımızın sulamasını yapıyoruz. Ormanın etrafını tel örgü ile çevirip 2 yıl bakımını yapıyoruz. Ağaçlar belli bir yetişkinliğe ulaştıktan sonra doğal ortamdaki gelişimine bırakıyoruz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmalarında boyumuzu aşan ağaçlarımız yetişti.”

Sadece şehir merkezine değil, şehir merkezinden uzak noktalarda da bu tür çalışmaları yürüttüklerini belirten Fadıloğlu, “Seçtiğimiz yerler şehir merkezi olabildiği gibi köyden mahalleye çevrilen alanlar da oluyor. Arıl Mahallemiz gibi mahallelerde de boş bulduğumuz neresi varsa fidan dikim faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Görev süremiz boyunca bu faaliyeti sıkı şekilde devam ettireceğiz. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız bu yeşil alan için bize katkı veren, destek veren tüm katılımcılarımıza yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılar tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55