,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Gaziantep’te arife günü mezarlıklar ziyaret edildi

Gaziantep’te arife günü mezarlıklar ziyaret edildi
Her bayram öncesinde olduğu gibi Ramazan Bayramı arifesinde Gaziantep’te vatandaşlar kabir ziyareti yaparak vefat eden yakınlarına dua etti.

Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar, yakınları için dua okudu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kabir ziyaretine gelen vatandaşlar, kabir başlarında Kur'an-ı Kerim okurken, bazı vatandaşlar kabirlerin etrafında temizlik yaparak mezarları suladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar Yeşilknet Mezarlığı’nda arife günü yakınlarını ziyaret etti. Mezarlık ziyaretine gelenlerin arasında geçtiğimiz sene bir düğüne yönelik gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin acılı aileleri ve yakınları da vardı. 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl ağustos ayında bir düğün gecesine yönelik gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 57 kişiden 48'inin defnedildiği Yeşilkent Mezarlığı'nda yakınlarını arife günü ziyaret edenlerin Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa gelen aileler, Kur’an’ı Kerim okuyup dualar etti. Üzgün olduğu görülen aileler, gözyaşları ile mezarların üzerine su döktü. Acılı aileler yarın idrak edilecek olan Ramazan Bayramına hüzünlü girmenin acısını yaşadı.

Menfur olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmiş olmasına rağmen ailelerin acılarının tazeliğini halen ilk günkü gibi taze olduğu görüldü.  Ölen 48 kişinin yan yana defnedildiği mezarlıkta ortaya çıkan tablo ise yürekleri dağladı.

Mezarlıktan bulunan yakınlarını ziyarete geldiklerini belirten vatandaşlar, ölüleri için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiklerini söylediler.

Babasının mezarını ziyarete geldiğini belirten Fahri Ateş, “Vefat eden yakınlarımız bayramlarda ve arife günlerinde bizlerden dua bekliyorlar. Her gün onlar için Kur’an-ı Kerim okuyup, dua ediyoruz. Ama yine de bayramlarda gelip onları ziyaret etmeliyiz. Mezarlarının başında dua ediyoruz. Rabbim bütün geçmişlerimize rahmet eylesin. Günahları varsa af ve mağfiret eylesin. Bizleri de ölümden ibret alanlardan eylesin.” dedi.

“Hepimizin geleceği yer burası olduğu için ölülerimizi unutmamalıyız.” diyen Mustafa Tutar şunları söyledi:

Kayınpederi ziyarete geldik. Kur’an okuduk, dua ettik. Tüm geçmişlerimize dualar ettik. Vefat edenlerimizi ziyarete gelmek çok iyidir. Onları mezarlarını da ziyaret etmeliyiz. Hepimizin geleceği yer burası olduğu için ölülerimizi unutmamalıyız. Sonunda hepimiz buraya geleceğiz.”

Yaklaşık iki ay önce bir hastalık sonucu hayatını kaybeden ağabeyini ziyarete geldiğini belirten İzzettin Daldı ise, “Bugün Arife günüydü. Mezarlığı ziyarete geldik. Ölenlere Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Ağabeyim mezarını ziyaretine geldim. Kendisi genç yaşta vefat etti. Dört tane yetimi var. Yeğenlerimize de biz bakıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun. Vefat eden yakınlarımızı ziyaret edelim. Bu geleneklerimizi unutmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Babasının mezarını ziyaret etmek için geldiğini belirten Bediha Daldı da, “Bugün arife günü olduğu için annem ile babamın mezarını ziyarete geldim. Cennete gitmesi için babama dua etim. Babamla birlikte diğer bütün ölülere dua ettim. Babamı çok özlediğimi söyledim. İnşallah babam cennete girer.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55