,
  • BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Gaziantepliler: "Mezarlıkları sadece arefe günleri değil devamlı ziyaret etmeliyiz"

Gaziantepliler: "Mezarlıkları sadece arefe günleri değil devamlı ziyaret etmeliyiz"
Her bayramda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da Gaziantep’teki mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı.

Gaziantep’te kılınan bayram namazının ardından, kabirleri ziyaret eden vatandaşlar, kabir ziyaretlerinin arefe günlerine has olmaması gerektiğini belirtti.

Her bayramda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da Gaziantep’teki mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Bayram namazını kıldıktan sonra kimi vatandaşlar kurbanlarını kesmek için eve giderken, kimi vatandaşlarda vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

Gaziantep’te Arefe günü olduğu gibi bayramın ilk günü mezarlıklar doldu taştı. Vatandaşların akınına uğrayan kentteki mezarlıkta vatandaşlar yakınları için Yasin-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim okuyarak, dualar etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kabir ziyaretine gelen vatandaşlar, bazı kabir başlarında Kur'an-ı Kerim okurken, bazı vatandaşlar kabirlerin etrafında temizlik yaparak mezarları suladı. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, vatandaşlar, yakınlarından ayrı geçirdikleri bayramlar için bir üzüntü içerisinde olduklarını belirttiler.

Mezarlıktan bulunan yakınlarını ziyarete geldiklerini belirten vatandaşlar, vefat eden yakınları için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiklerini söylediler.

Kardeşinin mezarını ziyarete geldiğini belirten Sırrı Sönmez, mezarlıkların sadece arefe veya bayram günlerinde değil, sürekli ziyaret edilmesi ve ölümün hatırlanması gerektiğini söyledi.

Vefat eden kişilerin yakınlarından bir dua ve bir ziyaret beklediklerini ifade eden Sönmez, "Mezarlığa ziyarete geldik. Aslında sadece arefe günleri değil de devamlı yerimi ziyaret etmemiz gerekiyor. Ölümü hatırlamak için gelmemiz gerekiyor. Ölümü hatırlamamız gerekiyor ki; bizler yaşamamızı da ona göre düzenleyelim. Gelmediğimiz zaman maalesef ölümü unutuyoruz."dedi.

Kudret Arslan da "Babamın mezarını ziyaret etmeye geldim, Allah rahmet eylesin. Bir Fatiha bir Yasin okudum. Ölülerimizi unutmamamız gerekiyor. Hepimiz sonuçta bir gün öleceğiz. Biz de bir gün buraya geleceğiz. Vefat eden yakınlarımızın mezarlarını ziyaret etmeliyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55