,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C

Gaziantepliler: "Hazreti Muhammed'i daha iyi tanımalıyız"

Gaziantepliler: "Hazreti Muhammed'i daha iyi tanımalıyız"
İslam âleminin heyecanla beklediği Mevlid Kandili ve Hazreti Muhammed (SAV) o örnek hayatıyla ilgili sorularını cevaplandıran Gaziantepliler, Hazreti Muhammed'in daha iyi tanınması için bir çaba sarf edilmesi gerektiğini söylediler.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in örnek hayatı ve Mevlid Kandili ile ilgili İLKHA'ya konuşan Gaziantepliler, Hazreti Muhammed'i daha iyi tanınması ve örnek alınması gerektiğini söylediler.

Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümü olarak ihya edilen Mevlid Kandilinin heyecanı İslam aleminde olduğu gibi Türkiye'de de yaşanmaya başladı. Peygamber Efendimizin veladetinin yıldönümü olan Rebiülevvel ayının 12'inci gecesi, pazartesi günü Müslümanlar tarafından zikir, dua ve ibadetlerle idrak edilecek.

İslam âleminin heyecanla beklediği Mevlid Kandili ve Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) o örnek hayatıyla ilgili İLKHA'nın sorularını cevaplandıran Gaziantepliler, Hazreti Muhammed'in daha iyi tanınması için bir çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Mevlid Kandilinin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini dileyen vatandaşlar, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hakkıyla tanınması için O'nu konu alan kitapların okunması gerektiğini belirttiler.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) herkes tarafından tanınması için daha çok çabanın sarf edilmesi gerektiğini ifade eden Nuri Özeren, Peygamber efendimizin herkes tarafından örnek alması gerektiğini söyledi.

"Peygamber Efendimizi kendimize örnek almalıyız"

Özeren, "Efendimizi herkes biliyor, ne zaman doğduğunu, nasıl biri olduğunu ve dinimiz için nasıl önemli biri olduğunu tüm toplum biliyor. Ama Peygamber Efendimizi hakkıyla tanımak için pek fazla bir şey yapmıyoruz. Hayat mücadelesi insanlara bunları pek fazla önde tutturmuyor. Peygamber Efendimizin hayatını okumalıyız. Kendimize örnek almalıyız." dedi.

Peygamber Efendimizi anlatan kitaplar okumalıyız"

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) anlatıldığı kitapların okunması gerektiğini belirten Abdussamed Kaya da "Mevlid Kandili denilince Peygamber Efendimizin doğumu aklımıza geliyor. Peygamber Efendimiz tüm İslam alemine büyük bir kişi olarak gelmiştir. Tüm dünyaya ve insanlığa fayda sağlamak amacıyla gelmiştir. Peygamber Efendimiz 571 yılında Mekke'de dünyaya gelmiştir. Toplum olarak Peygamber Efendimizi hakkıyla tanımıyoruz. Çünkü günümüzde toplum bayağı batıya yönelmiş durumda ve batıya özenti çok. O yüzden Peygamber Efendimizi unutuyoruz. Daha çok dünyevi durumları düşünüyoruz. Bu da bizi kendi değerlerimizden uzaklaştırıyor. Toplumu bu konuda bilgilendirmek için belediyelerin ve devletin etkinlikler yapması lazım. Peygamber Efendimizi anlatan kitaplar okumalıyız. Bu konuda birçok yayınevinin kitabı var. Bu kitapları okuyabiliriz." ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimiz Allah-u Teala'nın habibi ve resulüdür"

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) o örnek hayatını konu alan kitapların yeterince okunmadığını belirten Mustafa Bey de şunları söyledi:

"İnsanlara bu şuuru yerleştirmemiz gerekiyor. Mevlid Kandili çok önemli bir gündür. Bugünün önemini ve anlamını herkese anlatmamız gerekiyor. Peygamber Efendimiz 571 yılında Mekke'de doğdu. Peygamber Efendimiz Allah-u Teala'nın habibi ve resulüdür. O'nun sünnetleri var. Ama bizler O'nu yeterince tanıyamıyoruz. Bizler İslam'dan uzaklaştık, okumuyoruz, okutmuyoruz, yaşamıyoruz ve yaşatmıyoruz. Peygamber Efendimizi tanımak için hayatını anlatan kitapları okuyoruz. Peygamber Efendimizi zaten bu şekilde tanıyoruz. Aslında Peygamber Efendimizin hayatını anlatan eserler çok. Ama bunlar maalesef alınıp okunmuyor."

"Bugün bizim için mübarek, kutlu ve değerli bir gündür"

Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği günün Mevlid Kandili olarak ihya edildiğini ifade eden İbrahim Yakar ise "Bugün bizim için mübarek, kutlu ve değerli bir gündür. Bizler için manevi değeri çok yüksek bir gündür. Peygamber Efendimiz 571 yılında Mekke'de dünyaya gelmiştir. Biz, Peygamber Efendimizi bilgimiz dahilinde tanıyoruz. Elbette eksiğimiz var. Bu konudaki bilgilerimiz eksiktir. Çünkü Peygamber Efendimizi tanımak için hiçbir şey yapmıyoruz. Zaten en büyük kabahatimiz de budur. Ama elimizden geldiği kadar tanımaya çalışıyoruz. Peygamber Efendimiz ümmeti için savaşlara katılmış ve kafirlerle savaşmış. Ama biz O'nu gerektiği gibi tanımıyoruz. Peygamber Efendimize layık bir ümmet değiliz." ifadelerini kullandı.

"Toplum olarak Hazreti Muhammed'in hayatını araştırmalıyız"

İzzet Korkmaz da "Mevlid Kandili denilince bizim aklımıza Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği gün geliyor. Peygamber Efendimiz, 571 yılında Rebiülevvel ayının 12'inci gecesi olan pazartesi günü Mekke'de dünyaya gelmiştir. Toplum olarak Peygamber Efendimizi yeterince tanımıyoruz. Bu konuda fazla bir bilgimiz yok. Peygamber Efendimizi tanımak için hayatını anlatan kitapları okuyabiliriz ve bu konuda toplum olarak araştırma yapmalıyız." şeklinde konuştu.

"Müslüman bir ülke gibi görünüyoruz ama İslam'a göre hareket etmiyoruz"

Alperen Deniz, "Peygamber Efendimizin doğum günü olduğu için bugün Mevlid Kandili olarak kutlanıyor. Peygamber Efendimiz 571 yılında Mekke'de dünyaya gelmiştir. Peygamber Efendimiz dünyaya geldiği gece Kisra'nın sarayları yıkılmıştır. Ama biz bunun dışında Peygamber Efendimizi pek fazla tanımıyoruz. Müslüman bir ülke gibi görünüyoruz ama İslam'a göre hareket etmiyoruz. Kime sorsanız Müslüman olduğunu söylüyor ama Peygamberimizi ise hiçbirimiz hakkıyla tanımıyoruz. Bazı kişiler Peygamber Efendimizi topluma tanıtmak istiyor ama bazı kişiler de buna engel olmaya çalışıyorlar. Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak için O'nunla ilgili araştırmalar yapmalıyız ve O'nu tanımaya çalışmalıyız." diye konuştu.

Mete Büyükmurat, "Okumayı bilmeyen bir peygambere ilkin 'oku' ayeti geldi, okuyarak Kur'an-ı öğrendi. Maalesef Peygamber Efendimizi toplum olarak tanımıyoruz. Bize gerçekler öğretilmiyor. Peygamber Efendimizi daha iyi tanımamız lazım." diye belirtti.

"Okullarda Hazreti Muhammed'in tanıtılması hususuna yeterince ağırlık verilmiyor"

Her Müslüman'ın Peygamber Efendimizi tanıması gerektiğini belirten Muharrem Kurt da şunları dile getirdi:

"Mevlid Kandili Peygamberimizin doğum günüdür. Bu Mevlid Kandilini Cenab-ı Allah (Celle Celaluhu) bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu eylesin. Peygamber Efendimizi toplum olarak bizler yeterince tanımıyoruz. Bu bizim zayıflığımızdan kaynaklanıyor. Bazı konulara eğilemiyoruz. Eğilsek de hep önleri kesiliyor. İslamiyet yayılır da tekrar yeryüzüne bir huzur gelir ve herkeste kardeşçe yaşar diye bazı kesimler bunu istemiyor. İstemediği içinde yeterince tanıyamıyoruz. Okullarda bu konuya yeterince ağırlık verilmiyor. Peygamber Efendimizi tanımak için din üzerine daha çok eğilmemiz lazım ve her Müslüman'ın Peygamber Efendimizi tanıması gerekir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55