,
  • BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Gaziantepli kadınlar ‘Vicdan Konvoyu’na destek için yola çıktı

Gaziantepli kadınlar ‘Vicdan Konvoyu’na destek için yola çıktı
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde başlatılan ‘Vicdan Konvoyu’na bir destek de Gaziantep’ten geldi. Gaziantep’te oluşturulan 10 araçlık konvoy, sabah saatlerinde Hatay’a doğru yola çıktı.

Suriye hapishanelerinde tutulan kadınların dramına dikkat çekmek amacıyla oluşturulan ‘Vicdan Konvoyu’na Gaziantepli kadınlar da destek vermek amacıyla yola çıktı.

Gaziantep Merkez Mücahitler Mahallesinde bir araya gelen grup sabah saatlerinde otobüslere binerek dualar eşliğinde Hatay’a doğru yola çıktı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı konvoy, Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınların durumuna dikkat çekmek ve özgürlüklerini talep etmek amacıyla Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısında bulunan ‘Vicdan Konvoyu'na katılacak.

“Tek amacımız mazlum ve zulme uğrayan kadınların sesini dünyaya duyurabilmektir”

Konvoy ile ilgili açıklamalarda bulunan İHH Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sevin, Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanın 55 ülkesinden katılımla oluşturulan ‘Vicdan Konyovu’na katılmak üzere Hatay’a gidileceğini ve zindanlarda bulunan kadınların durumuna dikkat çekileceğine vurgu yaptı.

Sevin, “55 ülkenin ve Türkiye’deki gönüllü sivil toplum kuruluşlarının birlikte organize ettiği ‘Vicdan Konvoy’umuzla bugün inşallah yola çıkacağız. Çünkü 6 Martta bu konvoy İstanbul’dan yola çıktı. Şu an Adana’dalar. Son noktayı tüm Türkiye ve 55 ülke olarak Hatay’da noktalayacağız. Suriye’deki zindanlarda olan, eziyet gören, işkence çeken ve tecavüze uğrayan kadınlarımızın sesini tüm dünyaya duyurmak üzere yollardayız.” dedi.

Konvoya Gaziantep’ten 10 aracın katılarak destek verdiğini aktaran Sevin, “Türkiye’de 10 araçla yola çıkan ikinci şehiriz. Bu konvoydaki iki aracımız Suriyeli kardeşlerimizden ve diğer araçlarda da Gaziantep’teki gönüllü kardeşlerimizden oluşuyor. Bizim tek amacımız ise böyle bir günde mazlum ve zulme uğrayan kadınların sesini dünyaya duyurabilmektir.” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bu yolculuğumuz yerini bulur”

Memur-Sen olarak ‘Vicdan Konvoyu’na destek verdiklerini ifade eden Memur-Sen Gaziantep Şubesi Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaoğlan, “Suriye’de zindanda bulunan, şiddete maruz kalan, tecavüze uğrayan kadınların çığlıklarına ses olabilmek için yola çıkıyoruz. İnşallah bu yolculuğumuz yerini bulur, bir ses olur. Gerekli tedbirler alınıncaya kadar kadınlarımızla birlikte mücadeleye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“İnşallah özgürlüklerine kavuşurlar”

Diyanet-Sen Gaziantep Şubesi Kadın Kolları Başkanı Meryem Zebran da “İnşallah Suriyeli kadınlara sesimizi duyuracağız. Allah onların yardımcıları olsun. Bu savaşın en büyük mağduru kadınlar ve çocuklar oldu. Bizler zaten bugün onlar için yollara çıkıyoruz. İnşallah özgürlüklerine kavuşurlar.”diye konuştu.

Konvoya katılan Asuman Erbağcı’da, “Biz, 6 bin 736 tutuklu kız kardeşimizin özgürlüğüne kavuşması için Reyhanlı’ya gidiyoruz. Kadın kadındır. Türkiye, Suriye ve Lübnan hiç fark etmez. Onların özgürlüklerini istiyoruz.” dedi.

“İnşallah bu savaş biter”

Konvoya katılan Suriyeli kadınlardan Nuhel Sudir, “Suriye’de şu anda durum çok kötü. Çünkü yıllardır Suriye’de savaş var. İnşallah bu savaş biter, kadınlar hapislerden çıkıp özgürlüğüne kavuşur. Çünkü şu an hapislerde çok sayıda kadın var. Artık ne söyleyeceğimi bilemiyorum.” dedi.

Kader Hamduh da “Suriyeli kadınlar şu anda Esed’in zindanlarında kalıyor. Bu savaştan dolayı birçok kadını cezaevine attılar. Bizde bundan dolayı Suriyeli kadınlar olarak toplandık ve Vicdan Konvoyu ile yola çıkacağız. Biz buradan dünyaya sesleniyoruz bütün kadınların serbest kalmasını istiyoruz. İnşallah Suriye sınırına gidip onlar için özgürlük isteyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Suriye’deki savaşta babasını kaybeden Hibe Heriri ise, şunları söyledi: “Bizler bugün bir araya geldik. Çünkü Suriye’de kadınlar yıllardır hapislerden kurtulmak istiyor. Bu kadınlarda yıllardır suçsuz yerde hapislerde kalıyor. Onlar en basit haklarını istiyorlar. Onlar sadece hapislerden çıkmak istiyor. Esed’in zindanlarında yıllardır bu kadınlar haksız yere hapis yatıyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55