,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Gaziantepli çiftçilere destek

Gaziantepli çiftçilere destek
Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere düzenlenen törenle buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, ilçedeki çiftçilere buğday ve arpa tohumu desteğini sürdürüyor.

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere düzenlenen törenle buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı. Şahinbey Belediyesi ilçenin yeni mahallerinden olan Sarıt Mahallesi’nde Sarıt Sosyal Tesisi açılışının yanı sıra çiftçilere de arpa ve buğday tohumu dağıtımı gerçekleştirdi.

Törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun verdiği destekle Gaziantep'te 2 bin ton arpa ve buğday tohumu dağıtımı yapılıyor ve burada amacımız en iyi üretimi sağlamak. Çünkü burada sertifikalı tohum dağıtımı yapılıyor. Dağıtılan tohum Türkiye'nin en iyisi ve o yüzden değerinin bilinmesi gerekiyor.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da yapılan sosyal tesiste Sarıt Mahallesi sakinlerinin önemli çalışmalar yapacağına dikkat çekerek, "Sarıt Mahallemiz ’de iki güzellik için bir araya geldik. Biz hem Sarıt Mahallemize yapmış olduğumuz sosyal tesisimizin açılışını yapacağız. Bu yaptığımız 122’inci tesisimiz ve hem de çiftçilerimize buğday ve arpa tohumu dağıtımını gerçekleştireceğiz. Tesisimizin de içerisinde Kur’an kursu ve mefruşat sınıflarımızın yanı sıra bayanlar ve erkekler için taziye salonlarımız bulunuyor. Tesisimizin Sarıt Mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Buğday ve arpa tohumu dağıtımını çiftçinin ayağına getirerek dağıttıklarını belirten Tahmazoğlu, “Siz yorulmayın diye buğday ve arpa tohumlarını çiftçilerimizin ayağına kadar getirdik. Çiftçilerimiz de çok yoğun bir şekilde gece-gündüz yaz-kış demeden çalışıyor ve emek veriyorlar. Geçtiğimiz yıl 2 bin ton buğday tohumu dağıttık. Bu yıl buna arpayı da ilave ettik. Şahinbey İlçe Tarım Müdürlüğü’nün çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 5 bin 650 çiftçisi var. Bunların tamamına hiç ayrım yapılmadan isteyen herkese buğday ve arpa tohumu veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Çiftçilere geçtiğimiz yıl 2 bin ton buğday tohumu, 2 bin ton gübre, 3 bin 500 ton hayvan yemi ve 600 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yaptıklarını hatırlatan Tahmazoğlu, çiftçilere bir müjde daha vererek gübre dağıtımında bulunacakları da belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan da çiftçilerin yağışlarla birlikte yüzünün güleceğini ifade etti.

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel ise çiftçiliğin ne kadar zor bir iş olduğunu belirterek, bu tohumların ülkeye bereket ve bolluk olarak döneceğini kaydetti.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mehmet Aksoy ve Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak da Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere çok önemli desteklerde bulunduğunu dile getirdiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55