,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2488.041
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.7526
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Gaziantepli baklavacılar bayram mesaisinde

Gaziantepli baklavacılar bayram mesaisinde
Bayram hazırlıkları için mesai saatlerini ve personel sayısını iki katına çıkaran ve günde 50 tona yakın baklava üreten Gaziantepli baklavacılar, gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Baklavanın başkenti olarak bilinen Gaziantep'te, baklavacılar, yurtiçi ve yurtdışından sipariş edilen baklavayı yetiştirebilmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla Gaziantep'teki baklava üreticilerinin de yoğun mesaisi başlamış oldu. Mesai saatlerini ve personel sayısını iki katına çıkaran ve günde 50 tona yakın baklava üreten Gaziantepli baklavacılar, gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Gaziantep mutfağının olmazsa olmazlarından olan baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında geliyor. Baklavası ve Antep fıstığıyla dünyaca ünlü Gaziantep’te baklava üreticileri, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri yetiştirmek için gece-gündüz yoğun bir mesai harcıyor.

Avrupa Birliği tarafından tescil edilen "Antep Baklavası"nın üretildiği gastronomi şehri Gaziantep'teki baklavacılarda tatlı bir bayram telaşı yaşanıyor. Bayramların kendileri için yoğun çalışma dönemi ve ek mesai anlamına geldiğini belirten baklavacılar, her aşaması bin bir zahmet ile geçen baklavanın siparişlerini yetiştirmek için yoğun bir çaba harcadıklarını dile getiriyorlar.

Hamuru merdaneyle adeta kâğıt haline getiren Gaziantepli ustalar, büyük bir hassasiyetle yufkaları tek tek tepsiye yerleştiriyor. Üzerine bölgede özel olarak üretilen tereyağı ve iç fıstık dökülen baklava, odun ateşinde yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra şerbeti dökülerek müşteriye sunuluyor.

Ramazan Bayramı dolayısıyla baklava siparişlerinin artmasıyla birlikte talebi karşılamak için ek mesai yaptıklarını belirten Levent Aktaş, normal günlerde kentte günlük 10-15 ton civarında baklava üretimi yapıldığını ancak bayramlarda bu rakamın 2-3 katına çıktığını söyledi.

“Gaziantep denince akla fıstığıyla özdeşleşmiş Antep Baklavası gelir.”

Gaziantep denilince akla baklava ve fıstığın geldiğini söyleyen Aktaş, “Mübarek Ramazan Bayramı’na yaklaşırken yoğunluğumuz devam ediyor. Sadece Gaziantep’te değil Gaziantep'ten tüm Türkiye'ye ve dünyanın çeşitli ülkelerine baklava gönderiyoruz. Tabi son günlere yaklaştığımızdan dolayı işlerimiz ister istemez artıyor. Bu vesileyle mesai saatlerimizi artırdık. Taleplere cevap vermek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

“Siparişleri yetiştirmek için mesai saatlerimizi artırdık”

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da yoğun bir baklava siparişi aldıklarını belirten Aktaş; “Siparişlerimizi online üzerinden diğer şehirlerden de alıyoruz. Bu siparişleri yetiştirebilmek için mesai saatlerimizi artırdık. İnşallah Ramazan Bayramı'nda insanlarımızın ve baklava sevenlerimizin ağızlarını tatlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

“Yoğunluğumuz 5-6 gün devam edecek”

Aktaş, “Bayrama son bir hafta kala yoğunluğumuz başladı. Siparişlerimizi tüm Türkiye'ye kargoyla, otobüslerle veya müşterilerimiz bizatihi kendisi gelip alıyor. Bayram için tatile gidenlerin siparişlerini de, perşembe ve cuma gününden itibaren göndermeye başlayacağız. Bu yoğunluğumuz, 5-6 gün devam edecek.” şeklinde konuştu.

En çok baklava siparişini İstanbul'dan aldıklarını belirten Aktaş, İstanbul’u ise sırasıyla Ankara, İzmir ve Bursa’nın takip ettiğini belirtti.

“Bayram için günde 50 ton baklava hazırlanıyor”

Baklavaları kargo vasıtasıyla Türkiye'nin her yerine gönderdiklerini belirten Aktaş, “Gaziantep'te günlük olarak 15-20 ton arasında baklava üretimi gerçekleşiyor. Bayramda bu miktar 2-3 katına çıkıyor. Elimizden geldiğince siparişleri zamanında yetiştirmeye çalışacağız.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55