,
  • BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Gaziantepli asfalt işçilerinin Ramazan mesaisi

Gaziantepli asfalt işçilerinin Ramazan mesaisi
Gaziantep’te hava sıcaklığı zaman zaman 35 dereceye kadar yükselirken, kentteki yollarda asfaltlama çalışmalarını sürdüren işçiler, Ramazan ayının gelmesiyle sıcak ve zor koşullarda çalışmalarına rağmen oruçlarını tutuyorlar.

​On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayında meslekleri gereği yüksek sıcaklıklılarda çalışmak zorunda olan asfalt yapım işlerinde çalışan işçiler, hem oruç ibadetlerini yerine getiriyorlar hem de işlerini yapıyorlar.

Coronavirus ile mücadele kapsamında gerekli önlem ve tedbirleri hassasiyetle uygulayan Şahinbey Belediyesi ekipleri, bir yandan da asfaltlama çalışmalarını yürütüyor.

Gaziantep’te hava sıcaklığı zaman zaman 35 dereceye kadar yükselirken, kentteki yollarda asfaltlama çalışmalarını sürdüren işçiler, Ramazan ayının gelmesiyle sıcak ve zor koşullarda çalışmalarına rağmen oruçlarını tutarak dini vazifelerini yerine getirmeyi ihmal etmezken, işlerini de aksatmadan sürdürüyorlar.

Şahinbey ilçesindeki mahallelerde asfalt çalışması yapan işçiler, bir yandan sıcak hava bir yandan da adeta kaynayan asfaltın sıcaklığıyla mücadele ediyor. Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ekipleri, Ramazan ayında hava sıcaklığı 33 dereceye ulaşmasına rağmen görevlerini yapmayı ihmal etmeden çalışıyor.

Şahinbey ilçesinde asfalt çalışması yapan ekipler, kamyonlarla bölgeye getirilen asfaltı, iş makinesi yardımıyla yola seriyor. Asfaltın üzerini kapladığı kanalizasyon, telefon ve doğalgaz hattı gibi altyapı şebekelerine ait kapakların bulunduğu alanlar da işçiler tarafından kürek ve tırmıkla temizleniyor.

Bunaltan sıcağa rağmen Ramazan ayında hem oruç tutup 200 derece sıcağın karşısında yolları asfaltlayan işçiler, hava sıcaklığının yanı sıra asfaltın da sıcaklığı artırdığını ama buna rağmen Allah’ın yardımı ile oruçlarını aksatmadan tuttuklarını söylediler.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye ekiplerinin vatandaşa hizmet için aralıksız çalıştığını belirtti.

Ramazan ayında günün büyük kısmını güneş altında çalışarak geçiren işçiler, vatandaşların sorunsuz olarak istedikleri yerlere ulaşması için emek veriyor. Ramazan ayı ve 40 dereceyi aşan sıcak havaya rağmen çalışmalarını yürüten ekipler, mahalle esnafını da memnun etti.

60. Yıl Mahallesi esnaflarından Ömer Akyılmaz ve İbrahim Polat ise, “Bu zor günlerde hem virüsle mücadele edip hem de mahallemizin asfaltını yaptığı için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştular. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55