,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Gaziantep’in tarih kokan semtleri sessizliğe büründü

Gaziantep’in tarih kokan semtleri sessizliğe büründü
Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye genelindeki birçok ilde olduğu gibi Gaziantep’te de vatandaşlar "evde kal" çağrısına uyarken, kentin en işlek ve tarihi semtleri bomboş kaldı.

Coronavirus salgının dünyada hızla yayılmasının ardından Türkiye’de önlemler artmaya devam ediyor. Türkiye'nin en büyük kentlerinden biri olan Gaziantep’te, cadde ve sokaklarda büyük bir sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

Kentte çoğu vatandaş yetkililerin “evde kal” çağrılarına uyarak kendi sağlıkları için dışarıya çıkmazken, dışarıda dolaşan vatandaşlar da polis ve zabıta ekipleri tarafından sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve işleri olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

Covid-19'a karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş ve üstü olanlar, kronik hastalığı bulunanlar ile 20 yaş ve altındakilerin dışarı çıkmalarının yasaklanması, diğer yaştaki vatandaşların zorunlu olmadıkça evden dışarıya çıkmamaları, evlerinde kalmaları yönünde yapılan çağrıları dikkate alan Gaziantepliler, dışarı çıkmayarak evde kaldı.

Covid-19 salgını önlemleri çerçevesinde vatandaşlar sokağa çıkmayınca Gaziantep’in en işlek yerleri, caddeleri ve tarihi mekânları ile meydanları boş kalırken, birçok esnafın kepenkleri indirdiği görüldü.

Köklü tarihi, doğal güzellikleri, gastronomideki ünü ve kültür turizmindeki potansiyeli sayesinde her zaman ziyaretçilerin en gözde merkezlerinden olan, 12 ay boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Gaziantep’te, virüs sessizliği kentin her yerine yansıdı.

Covid-19 önlemleri kapsamında yapılan uyarıları dikkate alan ve tedbirlere uyan vatandaşların da dışarı çıkmamaları sonrası kentte büyük bir sessizlik hâkim olurken, özellikle hafta sonları insanların akın ettiği meydanlar, çarşılar, tarihi mekân ve pazarlar, gezi alanları ve parklarda en sessiz pazar günü yaşanıyor.

Kente uğrayan yerli ve yabancı tüm turistlerin göz bebeği olan, taş konaklarıyla ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkaran ve kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bey, Eyüpoğlu, Yaprak ve Düğmeci Mahalleleri bomboş kaldı.

Virüs sessizliğinin görüntülere yansıdığı kentte gündelik hayatın en kalabalık noktalarını oluşturan meydandaki trafik akışı da büyük ölçüde azaldı.

Vatandaşların sokağa çıkmama uyarısına büyük ölçüde riayet ettiği kentte, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânlarından olan Gaziler, Suburcu ve Karagöz caddelerindeki esnafların çoğunluğunun da bu hafta sonu kepenk açmamasından dolayı büyük bir sükûnet hâkim oldu.

Normal şartlarda caddelerde yürümekte bile zorlanırken şimdilerde ise virüs tedbirleri kapsamında boş kaldığı görüldü. Kültür yolu ile bütünleşen tarihi Antep Kalesi çevresinde de kimsemin olmadığı görülürken, Kırkayak, Balıklı ve 100. Yıl Kültür Parkı ile kentteki diğer parklarda sessizliğe büründü. Her hafta sonu vatandaşların uğrak yeri olan parklar ve meydanlar ise kuşlara kaldı.

Toplu taşıma kullanımında da ciddi düşüşün yaşandığı kentte çoğu otobüsün hiç yolcu olmadan sefer yaptığı görüldü.

Öte yandan, evde kalan kimi vatandaşların da evlerinin camlarına çocukların kâğıda yazdığı ve farklı renklere boyadığı “Hayat eve sığar”, “Sevdiklerin için evde kal”, “Evde kal Türkiye” ve “Biz evdeyiz sende evde kal” yazıları astığı görüldü.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55