,
  • BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Gaziantep’in halıları Almanya’da büyük ilgi gördü

Gaziantep’in halıları Almanya’da büyük ilgi gördü
​Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen törenle bugün açılışı gerçekleştirilen “Domotex Hannover 2018 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı”nı değerlendiren GAHİB Başkanı, Gaziantepli firmaların birinci gününde yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Almanya’nın Hannover kentinde sektörünün en büyük halı ve zemin kaplamaları fuarı olma özelliğini taşıyan “Domotex Hannover 2018 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı” düzenlenen törenle açıldı.

Dünyanın 63 ülkesinden bin 556 katılımcı firmanın, Gaziantep’ten de 83 firmanın katıldığı fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, fuarın ilk gününde yoğun ilgi gören Gaziantepli firmaların stantlarının özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen alıcıların gözdesi olduğunu söyledi.

Dünya halı sektörünün kalbi Almanya’nın Hannover kentinde attığını ve gözlerin ise halının başkenti olan Gaziantep’ten katılan 83 firmanın 2018 koleksiyonlarına çevrildiğini belirten Kaplan, birinci gün gördükleri ilgiden memnun olduklarını ve 2018 hedefi olan 2 milyar 500 milyon dolarlık ihracatın gerçekleşeceğine inandıklarını belirtti.

Fuarın birinci gününde yoğun bir ilgi gördüklerini belirten Kaplan, makine halısında sözü Gaziantepli halıcıların söylediğini ifade ederek yoğun ilginin 2018 ihracatını olumlu etkileyeceğini dile getirdi.

Kaplan bu yıl Türkiye’nin 9’ncu kez en fazla stant alanına sahip ülke olduğunun da altını çizerek 63 ülkeden bin beş yüzün üzerinde firmanın fuara katıldığını Türkiye’den katılan firmalarının bu firmalar arasında birçok özelliğiyle adeta söz sahibi olduğunu vurguladı.

Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer ise yüksek bir katılım sağlayan Gaziantepli firmaların dünya halı sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ve özelikle son yıllarda Gaziantep menşeili halı tasarımlarının hızla dünyaya bir ekol gibi yayıldığını belirterek fuarın Türkiye ve Gaziantep’e bol döviz kazandırmasını dilediğini ifade etti.

İlk gün yaşanan izdihamın da halı sektörü için önemli olduğuna dikkat çeken Törer, fuar sonuçlarının 2018 ihracat rakamlarına olumlu yansıyacağını da ifade etti.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55