,
  • BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Gaziantep'e gelen özel araçlar 14 günden önce başka kente gidemeyecek

Gaziantep'e gelen özel araçlar 14 günden önce başka kente gidemeyecek
Gaziantep Valisi Davut Gül, Mülki İdari Amirler Toplantısı'nda, İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararı ile kente gelen özel araçların, 14 gün boyunca Gaziantep dışına çıkmama kuralının konulduğunu ifade etti.

Nisan Ayı Olağan Mülki İdari Amirler Toplantısı, Covid-19 tedbirleri kapsamında Vali Davut Gül'ün başkanlığında video konferans görüşmesi ile gerçekleştirildi.

Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda, İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu virüs tedbirlerinin genişletilmesi amacıyla karar aldı.

video

Toplantıda konuşan Vali Gül, yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında, il dışından gelen özel araçların 14 gün boyunca kent dışına çıkmasının yasaklandığını söyledi.

Özel araçlar il dışından geldiğinde iki işlem yapılacağını bildiren Gül, "Binicisi ile giren her aracı, 14 gün boyunca dışarı çıkmaması için kara listeye alacağız. Bu şu anlama geliyor: İl dışından İslahiye'ye gelen bir araç, 14 gün dolmadan İslahiye'den çıkarsa ya da Nizip'ten Şanlıurfa'ya veya Araban'dan Adıyaman'a geçerse PTS'ler sinyal verecek. Bu aracın 14 gün Gaziantep'te kalması lazım. Dolayısıyla araçla beraber kişinin 14 gün boyunca içeride kalması lazım. Araçlara Gaziantep'in dışına çıkmama kaydı koyuyoruz. Bu kararı alıyoruz. İlimize dışarıdan gelen herkese 14 gün karantina uygulanmakta. Üretim ve tedarik zincirindeki araçlar hariç il dışından gelen araçlara PTS üzerinden şerh konularak 14 gün il dışına çıkışı engellenmektedir." dedi.

Pozitif vakaların mutlaka hastanede kalacağını belirten Gül, pozitif vakaların temasta olduğu kişilerin de 14 gün boyunca pansiyonlarda karantina altında alınacağını söyledi.

Zaman zaman kendilerine sosyal medya üzerinden de Gaziantep'teki Coronavirus salgını ilgili sorular gönderildiğini söyleyen Vali Gül, virüs vakalarının her akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu hastalık dünyada bir kişiyle başladı, binlerce insan hastalığın pençesinde. Dolayısıyla Gaziantep'te bir kişi de bin kişi de olsa, bu bizim güvende olduğumuz anlamına da gelmez. Tedbirleri aldığımız veya kurallara uyduğumuz sürece güvende oluruz. Bu şehrin yüzde 90'ı kurallara uyuyorsa, kalan yüzde 10'unun da uyması lazım. Kurallara uyduğumuz sürece hiçbir sıkıntımız yok."

Coronavirus salgının alınan tedbirlerden daha güçlü olmadığının altını çizen Gül, "Kişisel temizliğimize dikkat etmemiz, suya, sabuna dokunmamız ve olabildiğince de sosyal mesafemizi muhafaza etmemiz gerekiyor. İşimizin olmadığı sürelerde evimizde bulunarak Gaziantep ve Türkiye'yi bu süreçten daha güçlü çıkarabiliriz." dedi.

Gül, Gaziantep Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 9 günde 39 bin 500 kişiye hizmet verdiğini de sözlerine ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55