,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Gaziantep Valiliği “16 yaşındaki çocuğa darp iddiası”nı yalanladı

Gaziantep Valiliği “16 yaşındaki çocuğa darp iddiası”nı yalanladı
Gaziantep Valiliği, bir internet sitesinde yer alan “16 yaşındaki çocuğa darp iddiası: Savcılık görüntü istedi, polis 'sildik' dedi” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, haberde Nizip ilçesinde A.G. isimli gencin gözaltında darp edildiği iddiaları ile ilgili olarak savcılığın soruşturma başlattığı belirtildi.

A.G’nin ifade verdiği ana ait kamera görüntülerinin talebine Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından “30 gün geçtiği için görüntüler yok” cevabının verildiğinin iddia edildiği belirtilen açıklamada, “Konu ile ilgili olarak yapılan incelemede, 3 Mart 2020 günü A.G. isimli şahıs, alınan tedbirler kapsamında polisten kaçan şahıslar arasında olması nedeniyle yakalanmış, gerekli inceleme ve kimlik tespitinin ardından ailesine teslim edilmiştir.” denildi.

4 Mart 2020 günü A.G’nin annesi Ş.A. tarafından oğlunun Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bulunduğu süre içerisinde darp edildiği iddiası ile Nizip Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulduğu belirtilen açıklamada, “Şikayet ile ilgili soruşturmanın selameti açısından farklı bir kolluk birimi olarak soruşturmayı yürüten İlçe Jandarma Komutanlığının talebi üzerine Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma dosyasına eklenmek üzere şahsın polis merkezinde tutulduğu yerlere ait görüntüler gönderilmiştir. Konu ile ilgili Nizip Cumhuriyet Başsavcılığınca A.G’nin şikayetiyle ilgili darp izi olmadığını tespit eden görevli doktorun bilgisine de başvurulmuş ve 10 Eylül 2020 tarihinde konuyla ilgili ‘İşlem Yapılmasına Yer Olmadığına Dair Karar’ verilmiştir. Ayrıca karar sonrasında yapılan itiraza da Nizip Sulh Ceza Hakimliği tarafından red kararı verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

İtirazın reddi sonrası anne Ş.A. tarafından ifade odası görüntülerinin istenmesi yönünde 15 Ekim 2020 günü tekrar müracaat edilmesi üzerine Nizip Cumhuriyet Başsavcılığınca yeni bir soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu kapsamda 04 Ocak 2021 günü polis merkezi ifade odasına ait görüntü kaydı istenmiştir. A.G. hakkında belirtilen tarihte sadece kimlik tespit işlemi yapıldığından, ifade odasında herhangi bir işlem yapılmamış, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığına cevaben bu kapsamda ifade odası kaydının bulunmadığı, ayrıca tarih itibariyle teknik olarak takribi bir sene öncesine ait kayıtların tutulamadığı, sadece 30 günlük kayıt tutulduğu bildirilmiştir. A.G’nin polis merkezinde tutulduğu yerlere ait tüm görüntüler daha önce gönderildiği üzere Nizip Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyasında mevcuttur.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55