,
  • BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Gaziantep Umut Kervanı'ndan kış yardımı çağrısı

Gaziantep Umut Kervanı'ndan kış yardımı çağrısı
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla ihtiyaç sahibi ailelerin odun, kömür ve soba ihtiyaçlarının olduğuna dikkat çeken Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, fakir ve ihtiyaç sahibi aileler için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Havaların soğumaya başladığını, kışlık yakacak ihtiyacı olan fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılayarak yüzlerini güldürmek ve bu ailelere kış mevsiminde sıcak bir ortam hazırlamak istediklerini belirten Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, bunun için de hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

Kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde yakacak yardımı alabilmek için kendilerine çok sayıda muhtaç ailenin başvuru yaptığına dikkat çeken Özaslan, bu ailelere yakacak ve çocukları içinde mont, kaban, ayakkabı ve kışlık elbise yardımında bulunacaklarını belirtti.

Özaslan, kentte bulunan ailelerin çetin kış şartlarında odun, kömür ve soba bulmakta zorlandıklarını, binlerce kişinin, kendilerine uzanacak yardım elini beklediğini ve bu konuda hayırseverlerin desteğine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Umut Kervanı olarak Gaziantep'te her sene yapmış oldukları çalışmalarını bu sene de en güzel şekilde devam ettirmeye çalıştıklarını belirten Özaslan, bu kapsamda kış mevsimi öncesi kentteki fakir ve muhtaç ailelere kışlık yakacak ve giyim yardımında bulunduklarını söyledi.

Havaların soğumaya başladığını ve kış mevsiminin artık yaklaştığını anımsatan Özaslan, "Kış mevsimi yaklaşınca çalışmalarımız da kış mevsimine yönelik oluyor. Başta yakacak olmak üzere kışlık giyimle ilgili bir takım çalışmalarımız oldu, çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda kışlık elbise ile ilgili muhtaç ailelere bir takım yardımlarımız oldu ve yardımlarımız halen devam ediyor. Gaziantep'in havası biraz soğuktur. Kış mevsimi geldiği zaman Gaziantep çevre illere göre biraz daha soğuk ve kış mevsimi de şiddetli geçiyor. Bizim her sene yapmış olduğumuz gibi bu kışa yönelik çalışmalarımız inşallah yine devam ediyor." dedi.

Kış yardımlarına kömür yardımı ile başladıklarını belirten Özaslan, "Gaziantep'te fakir ve muhtaç olan 70 aileye kömür yardımımız oldu. Ailelerin durumlarına ve ihtiyaçlarına göre kömür dağıtımı yaptık. Bu kömür yardımlarını bizatihi kendi araçlarımızla ailelerin evlerine teslim ettik. Allah (Celle Celaluhu) nasip ederse yine ihtiyaca binaen hayırseverlerin bu kış mevsiminde yapılacak kömür desteği ile birlikte bize gelen kömürleri bu fakir ailelere ulaştıracağız. Şu ana kadar 70 aileye kömür yardımında bulunduk, bunu inşallah şu an için 100'e tamamlamayı hedefliyoruz. Bizim yakacak ve kışlık elbise ile ilgili çalışmalarımız sadece Umut Kervanı'nın kendi çalışması ve hizmetiyle yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda kentte meydana seli hatırlatan Özaslan, şunları söyledi:

"Bu selde evlerinde eşyaları kullanılamaz duruma gelen ailelere yardımcı olmaya çalıştık. Bu ailelere de gerek ev eşyası gerekse diğer ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışmalarımız oldu. Bununla birlikte Gaziantep'te kış mevsimi çevre illere göre daha çetin ve soğuk geçtiğinden dolayı inşallah kış mevsimi boyunca bu konuda çalışmalarımız devam edecektir. Bize gelen kömür yardımlarını olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak onları kış mevsiminde soğukta bırakmamak ve kışı sıcak bir ortamda geçirmeleri, ısınmaları için elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız."

Yaklaşan kış mevsimi öncesi ihtiyaç sahibi ailelere sıcak bir ortam oluşturmak ve gerekli kışlık yakacak ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba harcadıklarını belirten Özaslan, özellikle çocuklar için mont, kaban, ayakkabı ve kışlık elbise yardımı için hayırseverlere yaptığı çağrıyı yineledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55