,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C

Gaziantep Umut Kervanı’ndan depremzedelere yardım

Gaziantep Umut Kervanı’ndan depremzedelere yardım
Gaziantep Umut Kervanı, Kahramanmaraş merkezli depremde büyük yıkımların yaşandığı kentte, depremzedelere sıcak çorba ile çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illerden olan Gaziantep’te vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik ilan eden Umut Kervanı Vakfı, Gaziantep’te de başlattığı yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yaşanan depremin ardından acil yardım çalışmaları başlatan Gaziantep Umut Kervanı, kentte yaptığı çalışmalar kapsamında yüzlerce kişiden oluşan ekipleriyle depremzedelere başta ekmek olmak üzere sıcak çorba, yemek, su ile çeşitli ikramlarda bulundu.

Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bölgelerde ve çeşitli noktalarda stant kurarak üye ve gönüllüleriyle depremzede vatandaşlara ikramda bulunan Gaziantep Umut Kervanı, vatandaşların en temel ihtiyaçlarının karşılanması ve yaraların sarılması için hummalı çalışma yürütüyor.

Kentte anlaştığı fırınlarda ekmek üretimi yapan Gaziantep Umut Kervanı, hazırladığı ekmekleri hem fırınların önünde hem de kentin farklı noktalarındaki depremzedelere ücretsiz dağıtıyor.

Ekmek dağıtımının yanı sıra sıcak çorba, yemek, su ve çeşitli ikramlarda bulunan Gaziantep Umut Kervanı, ayrıca gıda, battaniye, giyim, un ve su gibi ürünleri de depremzedelere ulaştırıyor.

Yaptıkları çalışmalara ilişkin İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, yardım çağrısında bulundu.

Gaziantep Umut Kervanı olarak birçok bölgede depremzede vatandaşlara ekmek, sıcak çorba, yemek ve su ile çeşitli ikramlarda bulunduklarını belirten Özaslan, deprem bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan malzemelerin battaniye, çadır, ekmek, su, yağmurluk, elektrikli ısıtıcı, hazır gıda, meyve suyu, ışıldak, bebek bezi, hijyen malzemeleri, mont, bot ve enerji verici gıdalar olduğunu ifade etti.

“Halkımız gıda ile ilgili ciddi sorunlar yaşıyor”

İmkanlarının sonuna kadar depremzedelerin yanında olduklarını ve olacaklarının altını çizen Özaslan, “Türkiye'ye ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Hakikaten Gaziantep olarak daha önce hiç böyle bir depremle karşı karşıya kalmamıştık. Deprem bütün bölgeyi etkiledi. Bu bölgede çok ciddi hasarlar meydana geldi. Özellikle halkımızın sokaklarda kalmak zorunda olması çok ciddi mağduriyetler oluşturdu. Halkımızda şu anda bir korku hakim ve halkımız gıda ile ilgili ciddi sorunlar yaşıyor. Biz de halkımıza yardımcı olma adına ekmek dağıtımıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Fırınlarımızda gönüllü olarak çalışan kardeşlerimiz aracılığıyla hayır sahiplerinin verdiği malzemelerle halkımıza ücretsiz olarak ekmek dağıtımı yapıyoruz.” dedi.

“İmkanlarımızın sonuna kadar halkımızın yanında olduk ve olacağız”

Özaslan, arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği Gaziantep’te depremzedelere yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Halkımız evlerine giremiyor. Araçlarında, çadırlarda, park ve sokaklarda konaklıyorlar. Gaziantep'te marketler ve fırınlar kapalı. Alışveriş yapabilecekleri bir yerde yok. Baktık ki ciddi bir perişanlık ve sıkıntı var. Biz de Umut Kervanı olarak bu sıkıntıların giderilmesi için fırıncılarımızla görüştük, ‘bütün giderleri biz karşılayalım. Gönüllülerimiz fırında ekmek yapsın ve halkımıza dağıtalım’ dedik. Onlar da sağ olsunlar kabul ettiler ve fırınlarını bizlere açtılar. Hayır sahiplerimizin de vesilesiyle halkın ihtiyacını giderme adına halkımıza sıcak ekmek dağıtımında bulunuyoruz. Ayrıca halkımıza sıcak çorba ve battaniye yardımında da bulunuyoruz. Fırınlarımız aracılığıyla halkımıza ekmek yardımı yaparken kurmuş olduğumuz bir mutfakta yaptığımız çorbayı halkımıza ikram ediyoruz. Halkımızın gıda ve battaniye anlamında yardıma ihtiyacı var. Bizlerde Umut Kervanı olarak imkanlarımızın sonuna kadar halkımızın yanında olduk ve olacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55