,
  • BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Gaziantep Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermese halktan yoğun ilgi

Gaziantep Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermese halktan yoğun ilgi
Gaziantep Umut Kervanı tarafından fakir ve muhtaç aileler yararına düzenlenen kermese destek veren ve gönüllü olarak orada bulunan vakıf çalışanları, fakir ve muhtaç aileler için çalışmanın gurur verici olduğunu belirttiler.

 

Kentteki fakir ve muhtaçlara yıl içerisinde çeşitli yardımlarda bulunan, binlerce kişiye ayni ve nakdi yardımların yanı sıra kırmızı et, gıda, giyim ve ev eşyası yardımı dağıtan Gaziantep Umut Kervanı, düzenlediği kermeslerle de ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye ve onlara umut olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Gaziantep Umut Kervanı tarafından fakir ve muhtaç aileler yararına düzenlenen kermese destek veren Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Müslüm Yıldız ile vakıf gönülleri, kermeste görev almanın ve fakir ve muhtaç aileler yararına olduğu için çalışmaktan zevk aldıklarını ifade ettiler.

Yoğun ilginin olduğu görülen kermese katılan halk ise, kermeste satılan ürünlerin normal fiyatlarından da daha uygun olduğu ifade ederek bu gibi hayır faaliyetlerinin devamlı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

"Burada herkes işinden feragat edip fakirler için çalışıyor"

Sözlerine Gaziantep Umut Kervanına teşekkür ederek başlayan Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Müslüm Yıldız, düzenlenen bu gibi hayır faaliyetlerinin fakir ve muhtaç ailelerin yüzlerini güldüreceğini belirterek "Biz Gaziantep Umut Kervanını kardeş dernek olarak görüyoruz. Fakir ve muhtaç aileler yararına yapılan her faaliyeti kimin yaptığı çok önemli değildir. Kardeş derneklerimiz ne hayır faaliyetlerinde bulunsalar, biz Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep İl Temsilciliği olarak bütün üye ve gönüllülerimizle destek vereceğiz çünkü biz Müslüman bir toplumuz bize yakışan da budur. Bizim hayır konusunda Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem gibi hassas olmamız lazım. Nerede bir faaliyet, fakir ve muhtaç aileler yararına faydalı olacak bir hayır varsa, biz de o oluşumun içinde olacağız. Buradan gelen gelir, fakir ve muhtaç aileleri bir nebze olsa da güldürecek. Burada bulunan bütün arkadaşlar işlerinden feragat edip burada fakir aileler için çalışıyorlar." dedi.

Gaziantep Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermese halktan yoğun ilgi

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Müslüm Yıldız

Kermese katılan Mehmet Kaya ise, fiyatlarının çok uygun olduğunu ifade ederek "Öncelikle bu kermeste emeği geçen kim varsa Allah onlardan razı olsun. Son derece güzel ve mütevazi bir kermes düzenleniyor. Halk olarak rağbetin olduğu gördüm. Bu kermeste çalışanların arasında kardeşliği gördüm. Zaten kermese geldiğimiz zaman kendimizi bir hayır kurumunda olduğumuzu hissettik. Fiyatlar çok uygun, personellerin güler yüzlülüğü ve büyük bir emeğin verilmesi bütün bunlar bizi çok sevindiriyor. Gaziantep Umut Kervanı Vakfını zaten yaptığı hayır çalışmalarından biliyoruz. Burada olmaktan çok memnunun. Bütün Gaziantep halkını bu kermesi gelip görmeleri için davet ediyorum." diye konuştu.

"Burada bulunan herkes hayırda yarışıyor"

Gaziantep Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermese halktan yoğun ilgi

Müslüm Karakurt

Halkın kermese yoğun bir teveccüh gösterdiğini söyleyen Müslüm Karakurt, "Gaziantep Umut Kervanı Vakfının düzenlemiş olduğu kermeste her sene gönüllü olarak bulunuyoruz. Kermesi ziyarete gelen halk parasıyla alışveriş yaparken biz de buraya gönüllü olarak yardım ediyoruz. Halkın bu tür kermeslere yoğun ilgisi var. Her sene olmasını temenni ediyoruz. Gaziantep Umut Kervanı Vakfı kentte gözle görülecek çok etkili yardımları oluyor." dedi.

Gaziantep Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermese halktan yoğun ilgi

İsa Kaya

Burada çalışanların hayırda birbirleriyle yarıştığını ifade eden İsa Kaya ise, "Açıkçası uzun zamandır hasret kaldığımız bir atmosfer çünkü pandemiden dolayı böyle bir etkinlik yapılmıyordu. Dört gözle bekliyorduk. Burada bulunan vatandaşlar hepsi hayırda birbiriyle yarışıyor. Bu hayra bütün Müslümanları ortak olmaları için davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Gaziantep Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermese halktan yoğun ilgi

Hülya Yıldırım

Herkesi bu hayra ortak olmaya davet eden Hülya Yıldırım, "Gaziantep Umut Kervanı Vakfının düzenlemiş olduğu kermese katıldık. Biz de burada onların düzenlediği faaliyette gönüllü olarak çalışıyoruz. Kermesimiz bütün coşkusuyla devam ediyor. Sabahtan beri buradayız. Yaşlısından gencine, erkeğinden kadınına, büyüğünden küçüğüne herkes burada hayırda yarışıyor. Herkes hayırda seferber olmuş durumda." dedi.

"Bu coşku ve heyecan hepsi Allah rızası için"

Gaziantep Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermese halktan yoğun ilgi

Hacer Karakurt

Fakir aileler yararına çalışmanın çok zevkli olduğunu ifade eden Hacer Karakurt ise, "Gaziantep Umut Kervanı Vakfının düzenlemiş olduğu kermes, fakir ve muhtaç aileler yararına gerçekten çok güzel bir çalışmadır. Bu coşku ve heyecan eğer ki Allah rızası için olmamış olsaydı, bizler sabahtan akşama kadar burada durmazdık. İnsan istiyor ki evini, çocuğunu ve her şeyini bıraksın gelsin burada akşama kadar fakir ailelere yardım etsin. Herkesi bu güzel duyguyu tartması için buraya davet ediyoruz." diye konuştu.

Gaziantep Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermese halktan yoğun ilgi

Zeynep Çiftçi

Zeynep Çiftçi ise, "Burada sabahtan beri burada yaşadığımız coşku anlatılamaz. Fakir ve muhtaç aileler yararına çalışmak farklı bir duygudur. Biz ürünlerimizi coşkuyla satarken alanlarda aynı şekilde coşkuyla alıyor. Herkes burada Allah rızası için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Burada öyle bir çalışma var ki, alan da hayırda satanlar hayırda yarışıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55